Måltider/ Salat/ Video

Opskrift: Salat med kikærter, æble og lynstegt oksekød

Opskrift: Kikærtesalat med æble og lynstegt oksekød | Frk. Kræsen


Klik her for hele opskriften

Hvis du havde spurgt mig for 10 år siden, havde jeg fortalt dig, at kikærter er alt for meget “hippie”, til at det nogensinde skulle ende på min tallerken. (Hvis du havde spurgt mig for 10 år siden, om jeg troede, der ville stå “kogebogsforfatter” på mit CV en dag, havde jeg også grint ad dig. Den yngre udgave af mig forstår slet ikke ikke, hvad der er sket de sidste år.)

Spørger du mig nu, er svaret anderledes. For kikærter har gået fra at være hippie-agtigt, tørt og lidt underligt, til at stå stablet i mit køkkenskab til travle aftner, hvor maden skal hurtigt på bordet. Og retterne jeg bruger det til er hverken tørre eller underlige. Jeg tror mere, jeg ville bruge ord som “lækkert” og “nemt” for at beskrive dem. Måske kan man også smide “billigt” ind, selvom det ikke lyder specielt sexet.

Jeg er den utålmodige slags (der også er ret dårlig til at planlægge), så 10 gange ud af 10 kommer mine kikærter fra dåse. Når der er nogen anden, der har lavet det kedelige arbejde for en, og produktet stadigvæk smager lige så godt, springer jeg glædeligt over, hvor gæret er lavest.

I dag står menuen på salat med kikærter, æble og lynstegt oksekød. Jeg har teamet op med Bonduelle, som står for kikærterne i dagens ret.

Om Bonduelles kikærter
Kikærterne i Bonduelles dåser er dampede, hvilket betyder, at man ikke behøver bruge så meget lage i dåsen. Til gengæld kræver det kikærter af høj kvalitet, for ellers risikerer de at blive smattet ud og kedelige. Den høje kvalitet giver ekstra sprøde kikærter. Bonduelle sælger også røde kidney bønner, linser, black-eyed bønner og bønnemix, der er produceret efter samme princip. Du kan læse mere om deres produkter og få inspiration til opskrifter på Bonduelles website.

Salat med kikærter, æble og lynstegt oksekød

Serves: 2 personer
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

 • 1 æble
 • 1 bundt persille
 • 200 g frisk spinat
 • 1 dåse kikærter
 • 1 øko-citron
 • 2 spsk. olie
 • 0,5 tsk. sennep
 • 0,5 tsk. salt
 • 1 nip peber
 • 200 g oksekød

 • Dressing:
 • 0,5 tsk. tahin
 • 0,5 dl yoghurt
 • 1 tsk. citronsaft
 • 1 nip salt

Instructions

1

Skær æble i skiver. Hak persille.

2

Hæld væden fra kikærterne. Skyl kikærterne.

3

Bland citronskal, citronsaft, 1 spsk. olie, sennep, salt og peber til en marinade. Vend sammen med kikærterne.

4

Skær kødet i tern. Lynsteg på en pande i lidt olie, så det får farve på alle sider. Drys med salt og peber.

5

Kom tahin, yoghurt, citronsaft og salt i en skål. Pisk sammen til en dressing.

6

Bland eller anret salaten med kikærter, spinat, æble, persille og oksekød. Server med dressingen.

Andre opskrifter med kikærter:
Klassisk falafel
Falafel med citron, oliven og timian
Falafel med soltørrede tomater, basilikum og parmesan
Wraps med hummus, fattoush og stegt halloumi
Hummus

Måske er det her også noget for dig?