Måltider/ Vegetarisk

Opskrift: Falafel med soltørrede tomater

Opskrift: Falafel med soltørrede tomater | Frk. Kræsen Opskrift: Falafel med soltørrede tomater | Frk. Kræsen Opskrift: Falafel med soltørrede tomater | Frk. Kræsen Opskrift: Falafel med soltørrede tomater | Frk. Kræsen Opskrift: Falafel med soltørrede tomater | Frk. Kræsen Opskrift: Falafel med soltørrede tomater | Frk. Kræsen Opskrift: Falafel med soltørrede tomater | Frk. Kræsen

Læste du nyhederne i starten af ugen, om at vi skal spise mindre kød? De nye anbefalinger fra WHO siger maks 500 gram rødt kød i ugen (altså kød fra dyr på fire ben). Lige de her artikler siger, at vi skal spise mindre kød, fordi det er bedst for vores helbred. Men naturen synes nok også, at mindre kødspisning er en god idé.

Jeg er 99% sikker på, at jeg aldrig kommer op på 500 gram kød på en uge.
Men som en sjov ting, skriver jeg ned alt jeg spiser den her uge.
Bare lige for at tjekke, hvis jeg tror rigtigt.

Indtil videre er jeg oppe på 70 g hakkebøf, som var en del af min madpakke mandag. Om aftenen og tirsdag frokost spiste jeg torsk og salat med rosenkål og æble. Og i går aftes stod den på hjemmelavet falafel – som du får opskriften på i dag.

De her falafel kommer med en lille twist. Jeg har nemlig lavet dem Italian style og tilføjet soltørrede tomater, parmesan og basilikum til den klassiske opskrift (som du kan finde her).

 

Opskrift: Falafel med soltørrede tomater og basilikum

Serves: 12 falafler
Cooking Time: 1 time

Ingredients

 • 1 dåse kikærter
 • 1 gul løg
 • 1 fed hvidløg
 • 50 g soltørrede tomater (helst dem der ikke ligger i olie)
 • 30 g parmesan
 • 1 bundt frisk basilikum
 • 1 tsk. stødt koriander
 • 1 tsk. spidskommen
 • 1 tsk. salt
 • 1 nip peber
 • 1 æg
 • 3 spsk. rasp
 • 0,5 dl olivenolie

Instructions

1

Skyl kikærterne og lad dryppe af i en sigte.

2

Hak løg, hvidløg og basilikum. Bland ingredienserne i en skål.

3

Tilsæt hakkede soltørrede tomater.

4

Riv parmesanosten og tilsæt.

5

Tilsæt koriander, spidskommen, salt og peber.

6

Hæld ægget i et glas og pisk sammen. Hæld cirka halvdelen i falafel-dejen.

7

Tilsæt rasp og bland sammen.

8

Form 12 kugler og læg på et bagepapir.

9

Pensl kuglerne med olie og bag i ovnen på 200 grader i 30 minutter. Vend din falafel efter 10 og 20 minutter og pensl evt. med lidt ekstra olie samtidigt, så de bliver sprøde.

Forslag til tilbehør:

 

PS.
Er du usikker på hvordan, du ruller falaflerne sammen. I den her falafel-video på min YouTube-kanal kan du se, hvordan jeg gør.

Måske er det her også noget for dig?

 • filsø
  28. oktober 2015 at 18:50

  Hvor ser dine falafler lækre ud, dem må jeg prøve at lave i weekenden 🙂 Jeg er nu også ganske sikker på at jeg ikke når op på 500 g. kød om ugen især når kylling og fisk ikke tæller med <3

  • Linn
   28. oktober 2015 at 19:49

   Nej, når man starter at regne på det er 500 gram virkelig meget! Meget mere end jeg lige tænkte, når jeg begyndte at skrive ned. Heldigvis! 🙂