Måltider

Opskrift: Nudler med broccoli, kål og oksekød

Opskrift: Nudler med broccoli, kål og oksekød | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

I dag byder jeg på en af mine mest klassiske “tøm køleskabet”-retter. Nudler med broccoli, kål og oksekød. For hvis der er noget, jeg tit har tilbage i køleskabet, så er det broccoli og kål. Jeg kan lide begge dele (og køber det ret tit), men nogle gange kan et broccoli- og spidskålshoved altså være ret stort. Og så ligger der en rest tilbage og kigger på en fra grøntsagsskuffen.

Det her har blevet en af mine bedste “tøm køleskabet”-retter, fordi jeg næsten altid har det meste til den hjemme. Soja, fiskesauce og sesamolie har sin fasta plads i køkkenet. Og der findes altid lidt løg, hvidløg, ingefær og chili i et hjørne. Vi går aldrig ned på nudler. Og så skal der egentlig bare broccoli, spidskål og lidt kød til. Og foretrækker man en vegetarisk version, kan kødet skiftes ud mod champignoner eller østershatte.

Da jeg startede Frk. Kræsen i 2011, var jeg elendig til “tøm køleskabet”-mad. Jeg kiggede ind i køleskabet og kunne slet ikke forstå, hvordan resterne der var tilbage kunne kombineres. Jeg tør slet ikke tænke på hvor meget mad, der med stor sandsynlighed endte i skraldespanden. Men jo bedre jeg bliver til madlavning, jo nemmere er det at trylle om diverse rester til lækre retter. Selvom der stadigvæk er nogle ting, jeg kæmper med (jeg tænker på jer – rødbederne!).

Har du nogle ingredienser, du har svært ved at få brugt op? Jeg overvejer, hvis jeg skal lave et råvareregister her på bloggen, så man nemmere kan slå op og få alternativer for hver ingrediens frem.

3 fif til lækre nudler med broccoli, kål og oksekød
✔ Jeg har også lavet den her ret med andre slags kål end spidskål. Både hvidkål og palmekål smager for eksempel godt.
✔ Vælg mellem ægnudler og risnudler. Jeg elsker risnudler, så når jeg kan finde det, er det altid mit yndlingsalternativ.
✔ Jeg topper tit mine nudler med sesamfrø, men det smager også lækkert med hakkede cashewnødder eller peanuts.

Opskrift: Nudler med broccoli, kål og oksekød | Frk. Kræsen Opskrift: Nudler med broccoli, kål og oksekød | Frk. Kræsen Opskrift: Nudler med broccoli, kål og oksekød | Frk. Kræsen Opskrift: Nudler med broccoli, kål og oksekød | Frk. Kræsen Opskrift: Nudler med broccoli, kål og oksekød | Frk. Kræsen Opskrift: Nudler med broccoli, kål og oksekød | Frk. Kræsen Opskrift: Nudler med broccoli, kål og oksekød | Frk. Kræsen Opskrift: Nudler med broccoli, kål og oksekød | Frk. Kræsen Opskrift: Nudler med broccoli, kål og oksekød | Frk. Kræsen Opskrift: Nudler med broccoli, kål og oksekød | Frk. Kræsen Opskrift: Nudler med broccoli, kål og oksekød | Frk. Kræsen Opskrift: Nudler med broccoli, kål og oksekød | Frk. Kræsen Opskrift: Nudler med broccoli, kål og oksekød | Frk. Kræsen

Nudler med broccoli, spidskål og oksekød

Serves: 2 personer
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

 • 1 oksebøf
 • 1 chili
 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 250 g broccoli
 • 0,5 spidskål
 • 2 cm ingefær
 • 2 spsk. olie
 • 100 g nudler
 • 1 dl vand
 • 1 spsk. soya
 • 1 tsk. fiskesauce
 • 1 tsk. sesamolie
 • 1 nip peber
 • 2 spsk. sesamfrø

Instructions

1

Skær bøffen i tynde strimler.

2

Hak chili og hvidløg. Skær løg i skiver.

3

Skær spidskål i strimler.

4

Del broccolien i små buketter.

5

Fjern skallen på ingefær. Riv fint.

6

Varm olie en pande. Steg kødet i 2 minutter.

7

Kom chili, hvidløg, løg, broccoli og ingefær i. Steg i 5 minutter.

8

Tilsæt vand, soya, fiskesauce og sesamolie. Steg i 5 minutter.

9

Kog nudlerne efter anvisning på pakken.

10

Vend nudler og spidskål i.

11

Drys med peber og sesamfrø.

PS.
Har du stadigvæk spidskål tilbage. Så synes jeg, du skal kaste dig ud i min yndlingsret: Stegt spidskål med brunet smør.

Måske er det her også noget for dig?

 • Birgitte
  13. april 2018 at 8:52

  Simpelthen så fint illustreret med de meget overskuelige billeder.

  • Linn
   13. april 2018 at 15:33

   Tak Birgitte! Det bliver jeg glad for at høre, at du synes.