Kager med frugt og bær

Hjemmedyrkede blommer, 60er-musik og mormors blommekager.

Opskrift: Kager med blommer | Frk. Kræsen

Opskrift: Kager med blommer | Frk. Kræsen

Opskrift: Kager med blommer | Frk. Kræsen

Opskrift: Kager med blommer | Frk. Kræsen

Opskrift: Kager med blommer | Frk. Kræsen

Opskrift: Kager med blommer | Frk. Kræsen

Opskrift: Kager med blommer | Frk. Kræsen

Opskrift: Kager med blommer | Frk. Kræsen

Opskrift: Kager med blommer | Frk. Kræsen

Opskrift: Kager med blommer | Frk. Kræsen

For næsten lige præcis et år siden publicerede jeg et indlæg her på bloggen der handlede om min mormors svenske blommekager. De blommekager har, siden jeg var en lille pige, sammen med en speciell chokoladekage med valnødder som min mor nogle gange bager, været mine yndlingskager. Blommekagerne er fuldstændigt fantastiske, og derfor bagte min mor og jeg en dobbel omgang af dem sidste weekend da jeg var hjemme. Jeg plukkede blommer fra vores træ i haven, og vi lyttede til hyggelig musik fra 60erne.

Kameraen måde ikke komme med i køkkenet den her gang, fordi jeg vidste at jeg allerede havde en omgang gode billeder fra når jeg bager blommekager. De billeder er, som jeg startede med at sige, godt nok fra mit indlæg her i september 2011 – men gode ting kan altså tåles at genbruges, kan vi ikke blive enige i det? Derfor får I lige opskriften en gang mere.

Til 16 kager har du brug for:

Til dejen:
150 g smør
2,75 dl mel
1-2 spsk. flormelis

Til fyldet:
50 g smør
1 dl sukker
2 æg (lidt pisket sammen)
100 g mandelmassa

8 blommer

Start med at gøre dine former klar (og det må gerne være former lige som dem på billedet). Smelt lidt margarine/smør og pensle med og drys siden lidt mel i hver forme. Ellers kommer kagen nemlig at sætte sig fast.

Start med at bag din dej, med smør, mel og flormelis. Bland det sammen og læg i køleskab i mindst en time.

Til fyldet, som også skal stå i køleskab i mindst en time, skal man bruge mandelmassa. Noget, som jeg aldrig har fundet i Danmark, uden altid køber i Sverige. Mandelmassa er som marcipan, men mere groft. Man kan vist lave det selv med mandler og sukker, men jeg ville bare bruge samme mængde usødet marcipan i stedet, hvis jeg skulle bage de her kager og ikke lige havde mandelmassa.

Riv din mandelmassa. Smelt sukker og smør i en pande, og hæld i æg. Når det har kogt sammen på lav varme og blevet relativt tykt, så blande i din revne mandelmassa.

Når dejen er færdig, så tryk ud den i dine former. Det er nu det er meget nemmere, hvis du har former á la dem på billedet. Papirformer kan nemlig ikke rigtigt holde dejen oppe.

Læg lidt fyld i hver form.

Del dine blommer i midten, og tryk siden ned en halv blomme midt i fyldet på hver kage. Du kan godt trykke ordentlig, fordi de skal altså lidt ned!

Bag dine kager langt ned i ovnen, cirka 20 minutter på 175 grader. Hvis du er sådan en person der bedst kan lide at bage ting på varmluft, skal du nok ikke over 150 grader.
Hvis du har fundet ud af det, har du forhåbentlig 16 lækre små blomme-kager at nyde af. Velbekomme, og god søndag!

Måske er det her også noget for dig?

 • Irene
  20. september 2012 at 12:53

  Dem vil jeg helt sikkert prøve! Mandelmasse lyder virkelig lækkert, køber du det i alm svenske supermarkeder?

  • Linn
   20. september 2012 at 13:05

   Ja, jeg tror at du kan finde det i næsten alle supermarkeder der over. Jeg har nogen enkel gang brugt det der hedder usødet marcipane som jeg fundet i Kvickly, og det har også virket fint.

 • Keas
  12. september 2012 at 10:25

  Mums, hvor ser de lækre ud! Haps!

  • Linn
   12. september 2012 at 11:37

   Det glæder mig at høre at du synes!

 • Viktoria
  10. september 2012 at 20:03

  Vilket fint sätt att använda plommonen på!

  • Linn
   12. september 2012 at 11:37

   Ja, det smakar väldigt gott – så det kan jag absolut rekommendera 🙂

 • Marian N. Larsen
  9. september 2012 at 18:52

  mormorkager er de allerbedste. Din mormors blommekager ser virkelig superfine ud!

  • Linn
   10. september 2012 at 16:34

   De er nemlig noget af de absolut bedste der findes!