Is

Opskrift: Ispinde med vandmelon og chokolade

Opskrift: Ispinde med vandmelon og chokolade | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Vejrudsigten lover mere solskin, så jeg har fyldt fryseren med is. Sidste uge testede jeg vegansk chokoladeis på YouTube. Fryseren er stadigvæk fuld af chokoladeis, men det har ikke hindret mig i at lave endnu mere. Så nu er der også ispinde med vandmelon på en af hylderne. Perfekt at tage med ned på baggården og spise, imens man sidder og læser i solen.

Apropos at sidde og læse i solen, så havde jeg den fineste oplevelse, da jeg gjorde det i går. Jeg hade taget min bog med til Assistens Kirkegården og sat på et tæppe under et træ og læste. Da jeg blev sulten, fandt jeg en banan i min taske, og jeg nåede at spise to tredjedele, inden jeg tabte resten på tæppet.

Lidt irriteret lagde jeg det sidste styk banan væk, inden jeg igen kiggede ned i Jonathan Franzens “Purity” og læste videre. Men pludseligt! En lille bevægelse fik mig til at se op. Lige på en egern.

Den sat ved siden af mit tæppe og kiggede. På bananstykket. Og på mig. Og så på bananstykket igen. Da den fundet ud af, jeg nok ikke var så farlig, hoppede den tættere på. For at pludseligt tage fart, snuppe bananen og løbe væk. Ikke så langt. Men langt nok til at kunne spise i sikkerhed. Og så sat den på et lille staket et par meter fra mig og spiste det hele op.

10 minutter senere, da jeg endnu en gang havde næsen nede i min bog, fornemmede jeg, at den var kommet på besøg igen. Endnu tættere på. Den her gang kiggede den intensivt på bananskrællet, som låg ved siden af min taske. Og så på mig. Og så på bananskrællet igen. Lige når den virkede til at beslutte sig for, at bananskrællet skulle med videre, skyndede jeg mig at gemme det væk. Og så var festen slut.

Da jeg gik hjem blev jeg pludseligt i tvivl. Kan egern overhoved tåle banan? Jeg blev enig med mig selv om at det nok er i orden. Har en egern adresse i Assistens Kirkegården, ser dens kostcirkel nok lidt anderledes ud end for den gennemsnitlige egern. Tror I ikke?

Min egen kostcirkel indeholder alt muligt. Både banan og ispinde med vandmelon, som du nemt kan smide sammen selv. Så her kommer opskriften.

3 fif til ispinde med vandmelon
✔ Skær ikke for tynde skiver melon. Det er svært at sætte en pind i, hvis de ikke er mindst 1 cm tykke.
✔ Jeg synes, kokos smager godt, men du kan også komme frysetørrede bær eller hakkede nødder og mandler på til sidst.
✔ Den her slags ispinde smager også godt med andre slags frugt og bær. Jeg er for eksempel vild med at lave ispinde af banan.

Opskrift: Ispinde med vandmelon og chokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Ispinde med vandmelon og chokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Ispinde med vandmelon og chokolade | Frk. Kræsen

Ispinde med vandmelon og chokolade

Serves: 4 personer
Cooking Time: 20 minutter + 1 døgn i køleskab

Ingredients

  • Vandmelon
  • Chokolade
  • Kokos
  • Pinde

Instructions

1

Skær vandmelonen i 2 cm tykke skiver.

2

Kom pinde gennem skallen.

3

Hak chokoladen, og smelt den.

4

Tør forsigtigt melonen af med et styk papir, så den ikke er for fugtig. Kom derefter toppen af melonen i chokoladen.

5

Drys med kokos.

6

Kom melonskiverne på et styk bagepapir.

7

Kom i fryseren i mindst 12 timer.

Måske er det her også noget for dig?