Is

Opskrift: Is med mango og passionsfrugt

Opskrift: Is med mango og passionsfrugt

Klik her for hele opskriften

For et par måneder siden flyttede jeg ind ved M. Det er der mange gode ting ved. Det bedste er selvfølgelig, at jeg må hænge ud med en af mine yndlingspersoner non-stop. En anden ting, som jeg altså også sætter ret meget pris på, er at han har en større fryser, end jeg havde før. Tre hylder i stedet for to!

Som den madnørd jeg er har sådan en ekstra frysehylde virkelig meget potentiale. Al kage som jeg testbager, og som vi ellers ikke kan spise op, ryger i fryseren. Jeg ser det lidt som min personlige mission, at den altid er fyldt op med diverse lækre ting.

Nu hvor foråret er her, gør jeg også fryseren forårsklar. Den perfekte forårsfryser er nemlig fuld af hjemmelavet is, så der altid lige er noget at tage med ned på gården, når det er solskin. Eller i en vaffel ned i parken. Jeg er begyndt med at fylde fryseren med den her is med mango, passionsfrugt og lime. Den smager lækkert, så det er bare med at komme i gang. Har du ikke lige så stor en fryser som mig, synes jeg bare, du skal spise den direkte fra ismaskinen!

4 fif til god is
✔ Sørg for at købe mango, der er modne. De giver bedst smag til isen. Kan du ikke finde frisk mango, kan du bruge frossen.
✔ Jeg laver min is med kernerne fra passionsfrugten. Kan du ikke lide det, kan du komme frugtpurén i en sigte, inden du bruger den.
✔ Pisk ikke fløden for hårdt. Isen får bedst konsistens, hvis du pisker den lidt løst.
✔ Tag isen fra fryseren cirka 15 minutter inden den skal serveres, så den når at blive lidt blød. Ellers er det svært at lave pæne kugler af den.

Opskrift: Is med mango og passionsfrugtOpskrift: Is med mango og passionsfrugtOpskrift: Is med mango og passionsfrugtOpskrift: Is med mango og passionsfrugtOpskrift: Is med mango og passionsfrugtOpskrift: Is med mango og passionsfrugtOpskrift: Is med mango og passionsfrugtOpskrift: Is med mango og passionsfrugtOpskrift: Is med mango og passionsfrugtOpskrift: Is med mango og passionsfrugtOpskrift: Is med mango og passionsfrugtOpskrift: Is med mango og passionsfrugt

Is med mango og passionsfrugt

Serves: cirka 1 liter
Cooking Time: 45 minutter + 1 døgn i køleskab

Ingredients

 • 2 mango
 • 1 øko-lime
 • 3 passionsfrugt
 • 0,5 dl sukker
 • 3 æggeblommer
 • 3 dl piskefløde

Instructions

1

Rens og skær mango i mindre stykker.

2

Del passionsfrugt. Riv limeskal. Pres limesaft.

3

Bland mango, passionsfrugt, limeskal og limesaft i en skål. Blend.

4

Tilsæt æggeblommer og sukker. Pisk sammen.

5

Pisk fløden.

6

Vend fløde og frugtpuré sammen.

7

Kør blandingen i en ismaskin i cirka 30 minutter eller indtil isen har fået en god konsistens.

8

Kom isen i fryseren indtil den skal spises.

Andre opskrifter med mango:
Chiagrød med mango og appelsin
Mango lassi
Mangosorbet

Måske er det her også noget for dig?

 • Mette Haugaard Stehr
  16. december 2018 at 16:17

  Hej kan jeg godt lave isen en uge før brug ( nytår) skal nemlig lave 2-3 portioner

  • Linn
   17. december 2018 at 16:02

   Det kan du sagtens. Bare tag den ud af fryseren 10-15 minutter, inden du skal servere den, for så har den bedst konsistens.

 • Rikke Marie
  9. oktober 2018 at 16:13

  Jeg glæder mig til at prøve kræfter med denne is, skal lave den til lørdag hvor jeg skal have gæster 🙂

  • Linn
   9. oktober 2018 at 21:27

   Dejligt! Håber, at det bliver godt!

 • Dorthe Andersen
  22. april 2016 at 22:27

  Det vil jeg prøve?

 • Dorthe Andersen
  22. april 2016 at 14:17

  Hej.
  Ser så lækkert ud. Men jeg har ingen ismaskine. Har du prøvet denne opskrift uden ismaskine?

  • Linn
   22. april 2016 at 17:47

   Jeg har ikke prøvet at lave det helt uden ismaskine, men jeg har hældt “dejen” i ispinde-former, hvor blandingen jo bare fryser uden at have været i ismaskine, og det virker fint. Jeg har ikke prøvet det selv, men jeg har også hørt, at man kan røre rundt en gang i timen de kommende tre timer, efter at man har sat blandingen i fryseren uden ismaskine. På den måde skulle det vise fryse bedre. Jeg ved ikke, hvis det passer – men det kan jo være et forsøg værd 🙂