Måltider/ Video

YouTube-opskrift: 3x pizza

Opskrift: Hjemmebagt pizza | Frk. Kræsen

Så skal der pizza på spisebordet! Jeg er vild med hjemmebagt pizza (selvom jeg faktisk har en pizzeria i baggården!), og jeg synes, det er ret skægt at være kreativ med alt det, der kommer på toppen af pizzaen.

I den her video-opskrift har jeg selv bagt pizzadejen, men jeg er nødt til at komme med en indrømmelse. Jeg har begyndt at snyde. Første gang jeg gjorde det var en aften i foråret. Jeg havde lidt travlt. Ville faktisk gerne springe de 45 minutter, min almindelige pizzadej skal hæve, over.

Så jeg gjorde det. Jeg gik forsigtigt ned til min pizzanabo og spurgte, hvis jeg måtte købe dej til 2x pizza. Det fik jeg. De to dejklumper blev godt rullet rundt i nogen durummel, inden de landede i en lille pakke foran mig.

Og så kan jeg lige så godt indrømme det igen. Aldrig har jeg bagt så god pizza, som jeg gjorde den aften. Med pizzeria-dej. Det er jo lige dele fantastisk og dumt. Fantastisk, fordi nu ved jeg, at jeg altid kan springe over hvor gærdet er lavest, hvis min hjemmelavede pizza faktisk skal kunne kaldes “fast food” på rigtigt. Men også lidt dumt, for det er godt nok fristende at gøre igen. Og igen… Selvom jeg synes, min egen opskrift på pizzadej er virkelig god.

Nu vel. Sådan kan det gå, selvom man er madblogger. Toppingen står jeg til gengæld stadigvæk selv for. I den her opskrift med Superbrugsen har jeg lavet tre forskellige slags toppings. To af dem er vegetariske. Den sidste har et par skiver parmaskinke, men det er helt sikkert ikke det, der spiller hovedrollen. Det gør det grønne – lige som jeg kan lide det.

Hvis du vil prøve nogen af opskrifterne, kan du finde dem over på Mig og Min Mad. Og hvis du vil se flere opskriftsvideoer, kan det måske være en god idé at abonnere på Mig og Min Mad på YouTube.

Konkurrence: Vind mine to kogebøger (afsluttet!)

For et par dage siden udkom min nye kogebog ‘Mad for begyndere – mere grønt’. Lige som opskrifterne på de her tre pizzaer, har min nye bog fokus på nem, grøn mad. Alle opskrifter er godt nok ikke vegetariske, men fælles er at det grønne spiller hovedrollen i dem alle sammen.

Jeg vil gerne udlodde en kogebog til en heldig læsere (og som en bonus, lægger jeg også et eksemplar af min gamle kogebog ‘Mad for begyndere’ med i puljen).

For at være med, skal du komme med et forslag på en ret, du gerne vil, at jeg laver på bloggen de kommende par måneder. Skriv dit forslag i en kommentar, så finder jeg en vinder senest den 1. september.

Måske er det her også noget for dig?

 • Johanne
  6. september 2016 at 16:53

  Jeg har sådan cravet gulerodskage de sidste par uger, det kunne jeg godt tænke mig en god opskrift på!

 • Simone Nielsen
  5. september 2016 at 19:20

  Jeg synes det kunne være super lækkert med en anderledes opskrift på risotto eller måske bygotto,:)

 • Mia
  3. september 2016 at 22:14

  Hjemmelavede ravioli

 • Kristine Kromann
  3. september 2016 at 20:09

  Det kunne være skønt med ny inspiration til risotto – gerne vegetarisk.

 • Rikke Marie
  2. september 2016 at 9:44

  Madpakker der er sunde, nemme og billige at lave – syntes nemt at det kan blive for kedeligt 🙂

 • Natasja Hundebøl Sørense
  1. september 2016 at 14:58

  Er helt ny i din lille verden og synes det ser rigtig spændende ud, så ville elsker at vinde dine kogebøger 🙂
  Jeg kunne godt mig tænke mig en velsmagende gryderet med hakket svindekød, som kan genvarmes og fryses. Gerne med masser af grøntsager, da sønnen stadig er glad for dem 🙂

 • Anita skou
  1. september 2016 at 12:39

  Tillykke med din nye bog?.
  Kunne godt tænke mig en opskrift på en ægte spansk paella.

 • Louise
  1. september 2016 at 12:35

  Mmmh, jeg glæder mig til gode (grøntsags)supper her til efteråret. Jeg ønsker mig nogle opskrifter uden fløde ??

 • Katrine
  1. september 2016 at 12:23

  Måske du kan lave noget gourmet-agtigt noget, i en hverdagsudgave, som er nem(-mere) at lave for os dødelige? 😀

 • Lena
  1. september 2016 at 10:06

  Uh kan jeg nå det. Til lykke med bogen. En god mættende ret hvor broccoli indgår, gerne hvor man kan lave stor portion og fryse ned. Kan rigtig godt lide broccoli men synes det kan være lidt svært at bruge den.

 • Sara H
  31. august 2016 at 17:16

  Stort tillykke med din nye bog! Jeg elsker mad med verdens krydderier og synes det ville være rigtig lækkert med forslag og opskrifter på mellemøstlige retter. Især nu hvor efteråret er lige om hjørnet, kunne det være lækkert med sådanne!! Fx. libanesiske retter. 🙂

 • Rikke
  31. august 2016 at 11:31

  Tapas, som børn vil holde af 🙂

 • Anne-Sofie HK
  30. august 2016 at 1:40

  Nu hvor efteråret banker på døren, kunne jeg virkelig godt tænke mig at lære at lave en rigtig god vegetarisk ret i tagine/stegeso!

 • Charlotte
  29. august 2016 at 22:29

  Først og fremmest 1000 tak for en inspirerende og meget smuk blog. Jeg er vild med dine billeder, måedn du skriver på og allermest smagen af dine opskrifter. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få inspiration til noget Sydafrikansk mad, da jeg er blevet inviteret derned af mine svigerforældre. Det ville bare være totalt blæret at kunne diske op med en ret fra Sydafrika (og være helt tryg ved at lave den, fordi det er dig, som står bag…) Nåh ja, jeg vil også megagerne vinde kogebøgerne 🙂

 • Laura B
  29. august 2016 at 21:20

  Kartoffelpizza – min yndlings!

 • Frederikke
  29. august 2016 at 21:13

  Jeg kunne godt tænke mig en nem og sund opskrift på fiskefrikadeller! Gerne med nogle grønsager i 🙂
  Og så krydser jeg selvfølgelig fingre for at vinde de lækre kogebøger 😉

 • Anne Mette
  29. august 2016 at 20:36

  Vegetariske frikadeller, evt. nogle retter med røde linser? Jeg har en masse i skabet, men mangler inspiration. Nu er det jo snart efterår, så måske en efterårs-agtigt gryderet? Tak for altid gode, inspirerende mad-ideer.

 • Signe
  29. august 2016 at 20:13

  Jannssons fristelse!

 • Grith Skovborg
  29. august 2016 at 20:05

  Jeg elsker seitan, men synes det er svært at finde på en måde at få det med i madpakken. Så et bud på en madpakke venlig seitan opskrift ville være dejligt ???:-)

 • Amalie Poulsen
  29. august 2016 at 19:29

  En god og mættende salat til madpakken. Måske noget, der kan holde sig lækker et par dage …?

 • linda christensen
  29. august 2016 at 18:02

  Krydser fingre !
  Jeg kunne godt bruge en opskrift på en lækker cremet pastaret uden fed fløde! men med forskellige grøntsager og fx rejer eller kylling 🙂

 • Mai P.
  29. august 2016 at 17:10

  En ret som kan dække over 2 dage med forskelligt tilbehør. Med en travl hverdag med et barn laver jeg ofte mad til 2 dage. Men også lidt kedeligt at spise det samme hver dag, så evt en ret som kan “genbruges” til dagen efter og dannes om til en anden ret og også lidt med tanken at undgå spild af mad. Men vi går jo kolde måneder i møde, så en god Italiensk simreret vil være fedt. Eller måske en asiatisk ret, det har der ikke været så meget af ; )

 • K-V
  29. august 2016 at 17:01

  Jeg kunne rigtigt godt tænke mig en frikadelleopskrift lavet af kogte kartofler.
  Jeg har smagt en med timian, og den tænker jeg stadig på som en lækkerbisken, men opskriften…???

 • Cecilie
  29. august 2016 at 16:55

  Jeg vil ønske at du fremover vil lægge videoer op med undertekst, så os med høretab kan følge med.
  Og ellers vil jeg elske at vinde dine bøger Linn.
  Jeg har par ideer om at du evt gerne vil lave pastaretter med unikke pasta, fx fettuccine, gnocchi, eller ravioli. Du kan både lave dem vegetariske eller med kød.
  Held og lykke.

 • Marie
  29. august 2016 at 14:09

  En opskrift på risotto med grøntsager (men uden svampe 😉 )

  Krydser fingre

 • Margit
  29. august 2016 at 13:04

  Jeg ville vise hvor nemt det er at lave romkugler af kagerester.

 • Marie
  29. august 2016 at 3:36

  Spændende, mættende, veganske måltidssalater 🙂

 • Rikke Søgaard
  28. august 2016 at 22:50

  Jeg blev kørt ned af en SMS ende bilist 2 år siden. Ret voldsomt med koma osv.har deraf en hjerneskade. Er stadig lige så meget kvinde / veninde/ mor og vil så gerne ha noget enkelt men alligevel overskueligt fancy mad som jeg kan invitere gæster til. Eller bare lave til min familie deraf min trofaste mand, der kokkerer for mig hver dag…hjerneskaden betyder udtalt træthed og manglende overblik til at kunne lave et måltid med gang i mange gryder,tilbehør samtidig og den slags…

 • Cathrine
  28. august 2016 at 21:27

  Hej Linn!
  Tillykke med din nye bog! Jeg kunne drømme om en lækker opskrift med svampe til efterårssæsonen. Jeg er ikke så god til svampe (endnu), men jeg vil gerne lære det! Måske kunne en lækker opskrift fra dig hjælpe med det projekt 🙂

 • Freja Dahl
  28. august 2016 at 21:21

  Boller i karry, der ser pæn ud på billeder.
  Umuligt.

 • Anne-Marie
  28. august 2016 at 21:10

  Tillykke med din nye bog, den er meget velkommen herhjemme. Det ville være rigtig dejligt med flere autentiske svenske opskrifter f.eks på knækbrød, hvis du har det? Jeg har ledt og ledt på nettet nemlig og kan ikke finde rigtige opskrifter på luftigt og sprødt knækbrød. De hjemmebagte er næsten ligesom kiks. Jeg håber ikke det er fordi Wasa har patent på lufthullerne? Jeg nyder virkelig alle de skønne opskrifter du laver og hvor er der mange, når man kigger dit fine register igennem. Dine sprøde majsknækbrød, der smager som Nachoes er ganske enkelt geniale.

  Kh.
  Anne-Marie

 • Maria Ørum
  28. august 2016 at 21:02

  En god sund opskrift på lasagne,det er mine 4 drenges yndlingsmad,men mangler noget inspiration til en sundere udgave end knorrs 😉

 • Nicoline
  28. august 2016 at 20:10

  Min livret er boller i karry, så er sundere version af denne ville være fantastisk! 🙂

 • Clara-Marie Grarup Søgård
  28. august 2016 at 18:41

  Lammekølle! Jeg er tosset med lam, men mangler inspiration til hvordan jeg serverer køllen 🙂

 • Anna Lise Kristensen
  28. august 2016 at 16:55

  Jeg kunne godt tænke mig en opskrift på en rigtig lækker og snasket vegetarburger 🙂

 • Gitte
  28. august 2016 at 13:15

  Jeg vil sætte stor pris på at du eksperimentere med “efterårs-supper”. Evt. en hokkaido suppe af den mere spicy type.

 • Klara Hansen
  28. august 2016 at 12:43

  Hej Linn, det kunne være vildt lækkert med en opskrift på en god suppe med en masse grøntsager her til det begyndende efterår. Jeg synes tit, at det bliver den samme kartoffel/porre-suppe eller en klar suppe og det kunne derfor være lækkert med lidt inspiration 🙂

 • Leahsephira
  28. august 2016 at 12:30

  Super god konkurrence! Jeg kunne godt tænke mig at se din version af en lasagne. Jeg er selv vild med den klassiske lasagne men kunne da godt tænke mig at finde et sundere måske mere grønt alternativ – som stadig smager ligeså skønt!
  Håber da jeg vinder 🙂 x

 • Annette
  28. august 2016 at 11:57

  Krabbeklør og jomfruhummer.
  Jeg har ikke ordenligt styr på hvordan de tilberedes og heller ikke hvordan/hvad kan spises .
  Du er så god til at vise fremgangsmåde 🙂

 • Adil Mirzakhanova
  28. august 2016 at 11:41

  Kunne være fedt med en opskrift på mexikanske tacos! Inkl. Majspandekagerne 🙂

 • Christine Bo Strøm
  28. august 2016 at 10:48

  Dejligt med en konkurrence , og jeg vil virkelig ha god nytte af og vinde dine kogebøger ?
  Jeg tænker enten gode danske frikadeller i en sundere udgave, og eller spaghetti med kødsauce i en spændende udgave med masser af grønt ?? Håber jeg vinder ?

 • Natasia
  28. august 2016 at 10:26

  Endnu flere opskrifter med fisk eller skaldyr på en eller anden måde i kombination med alle dine lækre grøntsagsretter kunne jeg godt tænke mig! Jeg glæder mig til at lave opskrifterne fra din nye kogebog.

 • Sophia
  28. august 2016 at 3:15

  Shepards pie kunne jeg godt tænke mig du kommered ideer til.

 • Helle
  27. august 2016 at 23:34

  Jeg kunne vildt godt tænke mig at lære at lave risotto for begyndere, nu hvor efteråret er på vej ? Jeg er sikker på, din fortolkning er både grøn og kreativ ?

  • Linn
   7. september 2016 at 9:49

   Tillykke Helle – du har vundet konkurrencen. Jeg har sendt dig en mail med mere information. Kogebøgerne kommer på posten – og så lover jeg, der kommer risotto for begyndere på bloggen i september eller oktober 🙂

 • Line Thusholt
  27. august 2016 at 23:00

  En studentervenlig udgave af beef Wellington kunne være lækkert ???

 • Marianne Luna
  27. august 2016 at 21:44

  En dejlig, varmende efterårssuppe fuld af grøntsager – måske noget med svampe? 🙂

 • Laura
  27. august 2016 at 21:23

  Mh, dine pizze ser lækre ud! Jeg er ikke selv vegetar, men efter at have boet med en vegetar i 4 måneder (og efter at have set Cowspiracy) er jeg begyndt at spise langt mindre kød. Derfor kunne det også være rigtig dejligt at vinde din nye bog! Og lille tip: når vi lavede vegetarpizza, lavede vi én uden tomatsovs, men med karrysovs, tynde skiver kartoffel, ananas fra dåse i stykker og drysset med timian. Det lyder skørt, men det er rigtig lækkert!

  Her på bloggen kunne jeg godt tænke mig en opskrift på indisk mad. Eller måske noget der er lækkert at tage med på uni eller på læsesal! 🙂

 • Gitte Hildebrandt
  27. august 2016 at 21:00

  Helt klart noget vegetarisk. Noget med mange grøntsager og gerne sorte bønner for det elsker jeg. Hvis man da kan elske bønner ?

 • Freja Thygesen
  27. august 2016 at 20:20

  Hej Frøken Kræsen.
  Måske kunne du lave en ret med masser af svampe? Nu hvor det bliver efterår, er svampe jo lige sagen, og de kan jo laves på så mange forskellige måder. Min ynglings er når de er stegt på panden, mhhh mums.
  Kh Freja.

 • Nicoline
  27. august 2016 at 20:02

  En blomkålsgratin kunne være spændende, en god gammel klassiker 🙂

 • Ida
  27. august 2016 at 19:54

  Vegetariske madpakkeideer og gerne nogle der kan fryses ned.

 • Berit johannsen
  27. august 2016 at 18:45

  Gryderet med mange grøntsager f. Eks inspireret af det osmaniske køkken

 • Pernille Iris
  27. august 2016 at 18:16

  Jeg kunne godt tænke mig en opskrift på en ret med falafel! :-))

 • Nicoline
  27. august 2016 at 18:13

  En gryderet med fuld smæk på smag og grøntsager. Gryderetter kan være så lækkert, når vi går ind i efteråret, og derfor vil en lækker opskrift, der måske kunne udfordre smagsløgene på en ny måde og mætte en glad vegetar være værdsat!

 • Nanna
  27. august 2016 at 18:01

  Jeg kunne godt tænke mig nogle madpakke-ideer! Hilsen den studerende (der bruger MEGEN tid på læsesalen)

 • Anna
  27. august 2016 at 17:58

  Jeg ville elske at vinde dine fine kogebøger Linn!
  Og så kunne jeg godt tænke mig at se dit bud på nogle lækre appetizer/forret/snacks, da jeg ofte føler, at jeg sidder lidt fast i de gode, men samme opskrifter som blinis eller hjemmelavet pesto og rugbrødschips.
  Det kunne også være fedt med endnu flere vegetariske retter 🙂

 • Rebekka Brokman
  27. august 2016 at 16:51

  Årh jeg kunne godt tænke mig en opskrift på en boller i karry med fisk! Det er virkelig en all-time klassiker og min livret, så det kunne være så lækkert at kombinere det med fisk – som bare altid er så lækkert 🙂

 • Berit
  27. august 2016 at 16:23

  Boller i karry 🙂

 • Alice
  27. august 2016 at 16:19

  Hvad med en sund variant på simremad? Grydesteg giver jo mulighed for at bruge løs af alle de gode grøntsager der begynder at dukke op. En vegetarisk sammenkogt ret der ikke mister vitaminer; kan man det mon.
  Ville elske at vinde kogebøgerne. Trænger virkelig til at få mere grønt ind i kosten.

 • Line Høj
  27. august 2016 at 15:40

  Uh, jeg ønsker mig en opskrift på indisk dahl eller en vegetarisk indisk curry 🙂

 • Lise
  27. august 2016 at 14:06

  Jeg vil gerne inspireres til spændende madpakker, så som pitabrød, pirogger eller noget i den dur

 • Anna
  27. august 2016 at 12:29

  En vegetar-lasagne på en ny måde!

  Ps. Min pizzadej skal kun hæve i 10 min. ?

 • Clara Koczulab
  27. august 2016 at 11:59

  Jeg kunne godt tænke mig nogle gode opskrifter med fisk! Og gerne nogle der er lidt budgetvenlige til os på SU 🙂

 • Stinna
  27. august 2016 at 11:54

  Jeg synes det kunne være super cool med en opskrift på en alternativ version af canneloni! Synes altid at det er tomat/spinat/ricotta når man ser opskrifter… Men en rigtig lækker anderledes weekend canneloni…

 • Helle Ditlevsen
  27. august 2016 at 11:50

  Vil gerne have sunde madpakke “ting”, der kan fryses.
  Ville elske kogebøgerne.

 • Louise
  27. august 2016 at 11:42

  Måske en chili con carne på en ny spændende måde?

 • Kathrine S
  27. august 2016 at 11:35

  Jeg kunne vildt godt tænke mig nogle simple og lækre indiske retter, måske dahl eller butter chicken 🙂
  Og stort tillykke med kogebogen!

 • Betina Nedergaard
  27. august 2016 at 11:30

  Jeg vil gerne se noget med muslinger!
  Enten spaghetti vongole eller moules frites!

 • Trine K
  27. august 2016 at 11:29

  En lækker suppe – elsker når efteråret er på vej, og man kan begynde at spise suppe igen for at varme sig 🙂

 • Linda
  27. august 2016 at 11:21

  Coq au vin! Det er bare en superlækker ret, men jeg kunne godt bruge inspiration til mere grønt i retten 🙂

 • Pia R
  27. august 2016 at 11:13

  En familieret som baby på 10 mdr også kan spise. Som stadig er spændende for de voksne med masser af god børnevenlig smag?

 • Marie
  27. august 2016 at 10:58

  Mexi lasagne – gerne vegetarisk og med en sprød salat til ?

 • Nanna
  27. august 2016 at 9:24

  Jeg kunne godt bruge en spændende (måske lidt sundere) version af retten spaghetti carbonate…. 🙂 det er jo en mega lækker ret, omend lidt fed, men hvis man lave et lidt sundere twist kunne det blive en nem, lækker og hurtig hverdagsret