Juice og smoothies/ Opskrifter

Hindbærbrus med ribs og ingefær

drink1 drink2 drink3 drink4 drink5 drink6 drink7 drink8 drink9 drink10

Den anden dag tog jeg forbi Torvehallerne for at købe friske ribs og hindbær. Jeg fuldstændigt elsker Torvehallerne, og når nogle siger at der er rørigt og besværligt at finde rundt, bruger jeg hver eneste undskyld jeg kan finde for at tage derind. Og frisk frugt, bær og grønsager er en udmærket sådan. Så kan man desuden købe ind med god samvittighed, fordi man ved at det man køber har vokset op ordentlig, og er produceret tæt på. Hindbæren var faktisk fra Sverige. I kan tro jeg blev glad…

Som de fleste gange, havde jeg mit kamera med i tasken da jeg var der, og selvom det primært var bær jeg var på jagt efter, kunne jeg ikke lade være med at også tage nogle billeder af alle smukke grønsager… (På svensk ville jeg ikke nødvendigvis sige “tage nogle billeder”, uden “knäppa nogle billeder” – men siden jeg lært at det ikke hedder “att knäppa sin cardigan” uden at “knappe sin cardigan” på dansk prøver jeg altid at undgå det ord – risikoen at det går galt og jeg ender med at sige noget vulgært er simpelthen altfor stor!)

Anyway. Jeg fik fat i mine ribs/röda vinbär og hindbær, og det var det vigtigste. Grunden til at det var lige det jeg gerne ville ha, var at jeg fundet en opskrift på hindbærbrus med ribs og ingefær i et eller andet fint blad. For at gøre seks glas af det har du brug for:

10 dl ribs
1-1,5 dl sukker
2 cm frisk ingefær
5 dl hindbær
Mineralvand med brus
Isterninger

Start med at skylde og nibse ribsene.

Læg ribsene i en gryde med 1 dl vand, sukker og skrællet ingefær. Kog blandingen i cirka fem minutter, så at sukkeret bliver opløst. Træk gryden fra, og blande ned dine hindbær. Sæt det koldt.

Når din blanding er kold, så hæld den i en si. Pres lidt med en spatel for at få al saft ud. Når du siden skal blande din drink, behøver du bruge cirka 1/4 saft, og 3/4 mineralvand. Og glem for alt i verden ikke at smide ordentlig med isterninger i!

Hvis man vil ha en lidt mere “voksen” version af sit hindbærbrus kan man blande lidt anderledes. Jeg ville foreslå 1/5 saft, 1/5 vodka og 3/5 mineralvand. Jeg har prøvet både med og uden vodka – og det smager amazing begge veje.

God fornøjelse!

Måske er det her også noget for dig?

 • Cecilie L.
  6. august 2012 at 14:14

  Nåårh 🙂 på dansk hedder det danskvand – ret underligt egentlig!

 • Cecilie L.
  5. august 2012 at 17:20

  Hvordan kommer det til at bruse så? Så skal der vel danskvand (vand med brus) i, ikke? 🙂

  • Linn
   5. august 2012 at 18:24

   Det har du helt ret i. Jeg tror bare altid at jeg har kaldt vand med brus for mineralvand der hjemme, og gået ud fra at alle her siger det samme. Men der tog jeg vist fejl 🙂