Måltider/ Video

YouTube-opskrift: Fyldte portobellosvampe med pocheret æg

Opskrift: Portobellosvampe med fyld

Endelig! Jeg har glædet mig til at vise min anden video-opskrift, som jeg har lavet sammen med SuperBrugsens Mig og min Mad. Den her gang har jeg kastet mig ud på lidt dybere vand end sidste gang – menuen står nemlig på bagte portobellosvampe med pocherede æg. Eller, de der portobellosvampe er a piece of cake. Men pocherede æg… Det kan gå begge veje.

Første gang jeg lavede pocherede æg var for fem år siden. Jeg og M havde lige begyndt at date. En lørdag morgen smilede han sødt mod mig og sagde, at det godt nok kunne være lækkert med pocherede æg til morgenmad. Og hvad gør man da den, der giver en sommerfugle i maven, spørger om den slags roomservice?

Man står op. Går ud på kollegiekøkkenet. Googler pocherede æg. Først hvad det er for noget. Og så hvordan man laver det. Det lyder nemt. Kogende vand, salt og eddike. Finder en gryde frem, låner æg af køleskabsnaboen, rækker ind i skabet under vasken og finder flasken med eddikesyre frem, overvejer et kort øjeblik at det er underligt at bruge rengøringsmiddel men skruer alligevel låget af og skal lige til at hælde det ned i gryden, da en af de andre på køkkenet råber nej. Man sætter rengøringsmidlet tilbage, finder lagereddiken frem i stedet for og laver pocherede æg for første gang. Bliver overrasket over hvor vellykkede de bliver. Balancerer en overfuld bakke med morgenmad tilbage til kollegieværelset, får et af de der charmerende smil fra den søde, unge mand som tak. Tænker at det var godt, man ikke forgiftede ham den der morgen.

Nå, det var vist et sidespring tilbage i tiden.

Lad mig komme tilbage til opskriften i stedet for. Du kan enten spise de her portobellosvampe sammen med pocherede æg som en let middag. Og hvis solskinnet kommer tilbage på et tidspunkt, kan du droppe æggene, og smide svampene på grillen til sidst i stedet for. Det smager nemlig også rigtigt lækkert.

Uanset hvilken fremgangsmåde du vælger, kan du finde opskriften over på Mig og min Mad.

PS.
Hvis du er frisk på at se flere madlavningsvideoer, foreslår jeg, at du abonnerer på Mig og min Mad på YouTube.

Måske er det her også noget for dig?

 • Katrine
  23. maj 2016 at 8:34

  Hold nu op, hvor er du bare sød!

  Undskyld, det er ikke for at lyde corny, men sikke en charmerende accent, du har 🙂 Tak fordi du deler – jeg har gemt opskriften på disse portobello’er – og jeg glæder mig til at servere dem herhjemme 🙂

  • Linn
   23. maj 2016 at 9:44

   Haha, du må gerne være lidt corny. Tak!