Måltider

Opskrift: Burger med svinekotelet og coleslaw

Opskrift: Burger med svinekotelet og coleslaw | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Så kom sommeren! Fra en dag til en anden. Sidste uge hoppede jeg på bussen til Jylland for at spendere min weekend i sommerhus ved Vesterhavet. Inden jeg tog afsted, stod jeg og overvejede hvilken jakke, jeg skulle tage på. Jeg endte med vinterjakken. En tyk grøn.

Vinterjakken var det helt rigtige valg, da vi gik strandtur og spillede minigolf. Til gengæld var den fuldstændigt forkert, da jeg kom tilbage til København i går aftes. Jeg havde en jakke, et par strømpebukser og en tyk trøje for meget på for at matche sommeren, der havde startet i København.

At sommeren er i gang, betyder også at grillsæsonen er skudt i gang. Sidste sommer tror jeg, at jeg slog personlig rekord i antal gange, jeg grillede og spiste aftensmad ude på vores baggård. Det var så varmt, at jeg nærmest flyttede hele mit liv ud i skyggen af træerne på vores gård. Jeg sad der og læste. Spiste is. Drak vin. Tegnede. Og grillede.

Den her burger med svinekotelet og coleslaw smager fremragende, når den er lavet på panden indenfor. Men den smager om muligt endnu bedre, når den har været en tur på grillen og man kan spise udenfor. Det glæder jeg mig til at lave igen og igen den her sommer.

3 fif til burger med svinekotelet og coleslaw
✔ Du kan købe burgerbollerne færdige eller bage dem selv. Her er min opskrift på burgerboller.
✔ Du kan skifte spidskålen ud med for eksempel hvidkål eller rødkål i coleslawen. Det giver også en lækker smag.
✔ Har jeg ikke cremefraiche hjemme, plejer jeg at lave coleslaw med naturel yoghurt i stedet for. Det smager også godt.

Opskrift: Burger med svinekotelet og coleslaw | Frk. Kræsen Opskrift: Burger med svinekotelet og coleslaw | Frk. Kræsen Opskrift: Burger med svinekotelet og coleslaw | Frk. Kræsen Opskrift: Burger med svinekotelet og coleslaw | Frk. Kræsen

Burger med svinekotelet og coleslaw

Serves: 2 personer
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

 • 0,5 spidskål
 • 2 gulerødder
 • 1 æble
 • 0,5 dl mayonnaise
 • 0,5 dl cremefraiche
 • 1 spsk. honning
 • 2 spsk. æblecidereddike
 • 2 tsk. sennep
 • 1 tsk. salt
 • 1 nip peber
 • 1 spsk. olie
 • 2 svinekoteletter
 • 2 burgerboller (her er min opskrift på burgerboller)
 • 10 skiver syltet agurk

Instructions

1

Skær spidskål fint. Riv gulerødderne. Fjern kernehuset, og snit æblet fint.

2

Bland mayonnaise, cremefraiche, honning, æblecidereddike, sennep, salt og peber til en marinade.

3

Bland grøntsagerne med marinaden.

4

Varm olien i en pande. Steg svinekoteletter i 4 minutter på hver side ved middel varme. Krydr med salt og peber.

5

Rist bollerne. Skær dem over, og flæk de to halvdele.

6

Fordel coleslaw, koteletter og syltede agurker i brødene.

Andre opskrifter på burger:
Fiskeburger med paneret torsk og fennikelsalat
Kyllingeburger med bløde løg og mango chutney

Måske er det her også noget for dig?