Tilbehør

Opskrift: Feta med peber og rosmarin

Opskrift: Feta med peber og rosmarin | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Nogle gange synes jeg at det er lækkert at lige smide lidt feta i nogen god olivenolie og andre lækre ting. Så står den der i køleskabet og er færdig til at bruge. Af nogen grund, spiser jeg tomatsalat med feta meget mere tit når fetaen står i en glas med olie og krydderier, end når den ligger i en plastiskpakke. Har I også det sådan? Den her med peberkorn og rosmarin er en personlig favorit.

Mit første møde med feta var da jeg var 13 år gammel. Min mor og far havde købt en afbudsrejse til Kreta, og jeg spiste souvlaki med tomatsalat hver aften i en hel uge. Det var en helt ny verden der åbnede sig. Ja, alt smager jo bedre når man kan sidde udenfor og spise det i sommerkjole, men den der fetaost med tomat gjorde altså stort indtryk på mig… Det kan aldrig blive helt det samme når jeg prøver at genskabe det her hjemme, men alligevel bliver jeg ved med at prøve. Og det her, sammen med danske tomater, er et rigtigt godt bud.

Opskrift: Feta med peber og rosmarin | Frk. Kræsen Opskrift: Feta med peber og rosmarin | Frk. Kræsen Opskrift: Feta med peber og rosmarin | Frk. Kræsen Opskrift: Feta med peber og rosmarin | Frk. Kræsen Opskrift: Feta med peber og rosmarin | Frk. Kræsen Opskrift: Feta med peber og rosmarin | Frk. Kræsen Opskrift: Feta med peber og rosmarin | Frk. Kræsen Opskrift: Feta med peber og rosmarin | Frk. Kræsen

Feta med peber og rosmarin

Serves: 1 glas
Cooking Time: 15 minutter

Ingredients

 • Feta
 • Peberkorn
 • Frisk rosmarin
 • Olivenolie

Instructions

1

Hak en omgang rosmarin.

2

Smid den hakkede rosmarin og peber i et lille glas.

3

Del fetaen i tilpas store stykker. 2x2 cm er en god størrelse.

4

Bland forsigtigt ned fetaen med rosmarin og peber.

5

Hæld over olie til det dækker fetaen.

6

Opbevar i køleskab.

Måske er det her også noget for dig?

 • Bianca
  10. maj 2013 at 15:01

  Lyder super lækkert. Må sige at din opstilling gør er rigtig øjenguf. Man får virkelig lyst til at gå i sving 🙂

  • Linn
   13. maj 2013 at 6:50

   Det glæder mig at høre at du synes. Tak!

 • stephanie
  6. maj 2013 at 15:29

  Jeg vil også gerne vide hvor længe det kan holde sig? 🙂

  • Linn
   6. maj 2013 at 16:10

   Som jeg skrev til Line Marie spiser jeg min op indenfor to uger, og der har den klaret sig fint. Men tør ikke sige hvor meget længere end det den kan klare sig…

 • Marian N. Larsen
  6. maj 2013 at 11:17

  Det er så dejligt med de små delikatesser, som ofte er prikken over iét på et måltid! Hold fast dit sidste foto er smuk!!!

  • Linn
   6. maj 2013 at 16:10

   Tak 🙂 Og er for øvrigt helt enig med dig – det er ligesom det der sidste der gør det…

 • Line Marie
  6. maj 2013 at 8:37

  Det ser godt ud, håber der kommer mere af dette, så man kan så udnyttet urtehaven lidt mere 🙂

  Hvor lang tid kan det holde sig på køl?

  • Linn
   6. maj 2013 at 16:09

   Uhh, godt spørgsmål. Jeg har indtil videre nået at spise min op indenfor to uger, så jeg tør ikke sige hvis den kan klare mere end to uger – hvis det skulle være sådan at den bliver dårlig bagefter. Men to uger har min i hvert fald klaret sig fint.