Jul

Opskrift: Æbleskiver med ingefær og lemon curd

Opskrift: Æbleskiver med ingefær | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Har I nogensinde set Kender du typen? For nogle år siden var jeg ret stort fan af programmet. Jeg tror, det var en blanding af at få lov til at kigge ind i menneskers hjem, og at jeg pludseligt følte, jeg lærte lidt mere om Danmark.

For selvom jeg har boet i Danmark i snart 10 år(!), så føler jeg tit, at jeg bliver lidt forvirret, når der bliver refereret til forskellige personer. Jeg ved ikke, hvad der var i fjernsynet i 90erne, og jeg ved ikke, hvem der var værter for Go’ Morgen Danmark for syv år siden. Og nogle af de ting lærer man altså, når man ser Kender du typen.

Jeg husker specielt et afsnit. En kvinde på Frederiksberg. Jeg husker selvfølgelig ikke, hvem det var, men jeg husker, at hun spiste ualmindeligt store mængder ingefær. Og at Mads Steffensen fortalte, at hun havde prøvet at undersøge, hvis man egentlig kunne spise for meget ingefær. Og hvis jeg ikke husker helt galt, havde hun konkluderet, at det kunne man ikke.

Jeg spiser langt fra lige så meget ingefær, som kvinden i programmet. Men jeg må indrømme, at jeg synes, der er rigtigt mange ting, der bliver bedre af en omgang ingefær. Æbleskiver inklusive. Derfor har jeg proppet min klassiske æbleskive-opskrift fuld af ingefær. Jeg server dem med lemoncurd og flormelis. Jeg laver min lemoncurd selv (her er opskriften), men du kan selvfølgelig også købe den færdig.

3 fif til æbleskiver med ingefær

✔ Brug bagsiden en ske, når du skal fjerne skallen på ingefæren. På den måde fjerner du skallen, men beholder rigtigt meget ingefær.
✔ Brug en tandstik eller lille pind, når du skal vende æbleskiverne. Stik pinden ind og drej dem rundt.
✔ Jeg bruger både piskefløde og mælk i mine æbleskiver. Hvis du vil, kan du skifte de to ud med sødmælk i stedet for.

Opskrift: Æbleskiver med ingefær | Frk. KræsenOpskrift: Æbleskiver med ingefær | Frk. KræsenOpskrift: Æbleskiver med ingefær | Frk. KræsenOpskrift: Hjemmelavede æbleskiver | Frk. KræsenOpskrift: Hjemmelavede æbleskiver | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavede æbleskiver | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavede æbleskiver | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavede æbleskiver | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavede æbleskiver | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavede æbleskiver | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavede æbleskiver | Frk. KræsenOpskrift: Æbleskiver med ingefær | Frk. Kræsen

Æbleskiver med ingefær

Serves: cirka 25 stk.
Cooking Time: 45 minutter

Ingredients

 • 5 dl mel
 • 3 spsk. sukker
 • 0,5 tsk. salt
 • 1 nip vaniljepulver
 • 1 tsk. natron
 • 1 spsk. stødt ingefær
 • 0,5 tsk. stødt kardemomme
 • 1 øko-citron
 • 6 cm frisk ingefær
 • 3 æg
 • 1 dl piskefløde
 • 2,5 dl yoghurt naturel
 • 1 dl mælk
 • 25 g smør

Instructions

1

Bland mel, vaniljepulver, sukker, natron, salt, stødt kardemomme og stødt ingefær i en skål.

2

Riv frisk ingefær og citronskal. Kom i skålen.

3

Del æggene i hvider og blommer.

4

Pisk blommer, yoghurt, fløde og mælk sammen.

5

Pisk sammen med de tørre ingredienserne. Sæt i køleskab i 30 minutter.

6

Pisk hviderne luftige.

7

Vend hviderne i dejen.

8

Varm æbleskivejernet. Pensl med smør.

9

Kom dej i æbleskivejernet. Bag indtil de har fået en gylden farve - cirka 3-4 minutter.

10

Drej æbleskiverne og kom mere dej i. Brug evt. en grillpind eller tandstikke for at nemt dreje dem. Bag indtil de er gylden.

11

Server med flormelis og lemon curd.

Andre opskrifter på æbleskiver:
Klassiske æbleskiver
Æbleskiver med kokos og chokolade

Måske er det her også noget for dig?

 • caja
  12. december 2016 at 20:16

  wait a minute!
  putter du mere dej i jernet samtidigt med du vender æbleskiven?

  • Linn
   12. december 2016 at 20:35

   Ja! Jeg vender den 25%, kommer dej i “hullet” på den ene side og vender 25% mere. Giver det mening? 🙂

   • Caja
    18. december 2016 at 18:33

    Det er derfor de er så flotte!! Tænk at skulle lære det af en svensker!
    Hele mit liv har været en løgn.

    • Linn
     18. december 2016 at 18:35

     Hahaha! Og min december peaker lige nu – tænk at jeg kunne lære en dansker noget om dansk mad. Fantastisk 🙂

 • Marina
  10. december 2016 at 18:38

  Ja man vil nok altid blive ved med at bære begge sine nationaliteter i sig gennem hele livet. Selv de få år jeg var væk fra Danmark da jeg rejste og læste i New York kan nogle gange godt mangle i min omgang med andre danskere, så jeg kan godt forstå dig.

  Med æbleskiver har jeg det nok lidt som du har det med luciabrød. Jeg kan godt høre at det lyder lækkert nok, men det er bare ikke helt rigtigt. Præcis som når du stejler når vi danskere kommer ost på luciabrødene…

  Men billederne er smukke (som altid). Fadet var også et stel vi havde i min familie, men det var min søster der fik det stel ved mine forældres død så jeg tænker på hende når jeg ser dine billeder.