Guide

Guide til Palma de Mallorca

Guide til Palma de Mallorca | Frk. KræsenGuide til Palma de Mallorca | Frk. KræsenGuide til Palma de Mallorca | Frk. KræsenGuide til Palma de Mallorca | Frk. KræsenGuide til Palma de Mallorca | Frk. Kræsen

Første gang jeg var på Mallorca, var jeg et halvt år gammel. Det var i slutningen af firserne, og mine forældre har fortalt mig, at Mallorca var ret hot den gang. Siden er der sket meget, og Mallorca er en anden slags sted end den gang. Grisefesterne er skiftet ud med lidt mere moderne aktiviteter, hvis man siger det sådan.

Jeg har været i Palma og på Mallorca flere gange de seneste år, og hver gang har jeg opdaget nye dele af byen og øen. Drukket kaffe på nye små caféer i Santa Catalina (min yndlingsdel i Palma), svømmet i havet på nye strande og nydt lækkert vin på forskellige små vinbarer.

Hver gang jeg har været afsted, har jeg opdateret den her guide med mine nye yndlingssteder. Så lad dig ikke snydes af, at guiden stammer fra 2014 – den er opdateret flere gange siden, så alle de bedste restauranter, caféer, vinbarer og oplevelser på Mallorca er med.

Guide til Palma de Mallorca | Frk. Kræsen Guide til Palma de Mallorca | Frk. Kræsen Guide til Palma de Mallorca | Frk. Kræsen

Caféerne i Santa Catalina
På gaderne Carrer d´Anibal og Placa Navegació ligger der flere hyggelige caféer. Et perfekt sted at sætte sig ned med en croissant og en kop kaffe. Eller en sodavand og nogle peanuts. Er du til søde sager, har la Madeleine de Proust på Anibal 17 et virkelig stort og godt udvalg.
Adresse: Carrer d´Anibal og Place Navegació, Palma

Guide til Palma og Mallorca | Frk. Kræsen

Fibonacci (kaffe/café)
Hver gang man rejser, vil man finde de små unikke kaffebarer, som de lokale drikker sin kaffe på. Jeg ved ikke, hvor unik Fibonacci i virkeligheden er – for der findes faktisk flere af dem rundt omkring i Palma. En slags mini-kaffekæde, kan man vel sige. Jeg har kun været på den i Santa Catalina, og den er værd et besøg (selvom den er del af en lille kæde). Her har de god kaffe og lækkert brød og kager.
Adresse: Calle Dameto 2, Palma

The Room
“Dog friendly café” står det på en skilt uden for The Room. Hvem kan ikke lide det? Det her føles som sådan et sted, man kan tage sin computer med og sidde og arbejde lidt, hvis det er den slags tur, man er på.
Adresse: Carrer de Cotoner 47, Palma

Guide til Palma og Mallorca | Frk. KræsenGuide til Palma og Mallorca | Frk. Kræsen

La Molienda (kaffe/café)
Palma er fuld af kaffebarer, der serverer god americano og espresso til en enkel euro. Men er du en rigtig kaffenørd, kan det være, du skal have et skud koffein på La Molienda i stedet. Her er priset godt nok lidt højere, men kaffekvaliteten er også helt i top. På menuen er der blandt andet lækre kager (deribland flere veganske!) og chiagrød.
Addresse: Carrer del Bisbe Campins 11, Palma

Guide til Palma og Mallorca | Frk. Kræsen Guide til Palma og Mallorca | Frk. Kræsen

Rivareno (is)
Hvis det er noget sted jeg virkelig har kvalitetstestet i Palma, må det være den her lille isbar. Deres chokoladesorbet var nemlig så lækker, at jeg var nødt til at komme forbi flere dage i træk og smage den. Mums, mums og mums!
Adresse: Plaxa de la Llotja 1, Palma

Cream Crew (vegansk is)
Cream Crew er en vegansk isbar. På skiltet udenfor står det, at isen både er “gluten free”, “lactose free” og “cruel free”. Så er det på plads! Der findes masser af smage – også af den slags, man ikke finder andre steder. Eller hvad siger du til “sort sesam”-is, græskar-is eller mynte- og chokoladeis?
Adresse: Carrer Soler 21, Palma

Guide til Palma og Mallorca | Frk. KræsenGuide til Palma og Mallorca | Frk. Kræsen

Patrón Lunares (restaurant)
På Patrón Lunares er det højt til loftet. På væggene hænger store billeder af fiskere, og lamperne er lavet af gamle fiskenet. Jeg havde læst, at Patrón Lunares er mest kendt for sin blæksprut med avokadomayo, så den var vi nødt til at prøve. Jeg kan egentlig ikke lide blæksprutte, men dem jeg fik her, er de bedste jeg har smagt. Så lækkert! Mit bedste tip her er at droppe hovedretterne og vælge en omgang forretter til deling i stedet for. Vi testede fem forskellige (et godt antal for to personer) og alt smagte fantastisk.
Adresse: Calle Fabrica 30, Palma (husk at bestille bord)

Guide til Palma og Mallorca | Frk. Kræsen Guide til Palma og Mallorca | Frk. Kræsen

Duke (restaurant)
I følge appen Yelp er Duke en af de mest populære restauranter i Santa Catalina i Palma. Så jeg bestilte bord der. Menuen pegede egentlig i alle mulige retter – der fandtes både en græsk ret, en japansk, en mexicansk og så videre. I min verden plejer det egentlig at være et dårligt tegn, men ved vores bord nåede vi at smage os igennem fire forskellige lande, og alle sammen smagte lige godt. Yelp havde ret – her er maden lækker, stemningen god og servicen udmærket.
Adresse: Carrer Soler, 36, Palma (husk at bestille bord)

Guide til Palma de Mallorca | Frk. Kræsen Guide til Palma de Mallorca | Frk. Kræsen
Tast (restaurant)
Midt inde i Palma ligger Tast. Stedet er populært – og det er ikke specielt mærkeligt. Maden smager nemlig dejligt. Her er måske ikke så flot, og hvis du ikke ved, det er et lækkert sted, kan det være nemt at bare gå forbi. Men det ville være ærgerligt, for det er helt sikkert værd et besøg.
Adresse: Tast, C/ Unión, 2, Palma de Mallorca (husk at bestille bord)

La Sirenas (restaurant)
På vores cykeltur gennem Llucmajor (turisternes favorit – absolut ikke min) cyklede vi forbi den ene “all you can eat”-buffet efter den anden. Et kort øjeblik troede vi, at vi ikke ville få nogen frokost, hvis vi ikke var klar på wurst og dårlig pizza. Men 100 meter efter det sidste turiststed ligger La Sirenas, med den mest fantastiske udsigt over vandet. Her kan du både finde frisk fisk, kød og paella på menuen. Helt sikkert dagens tip, hvis du er i den her del af Mallorca.
Adresse: C/ Roses, S’Arenal

Guide til Palma og Mallorca | Frk. Kræsen

Wine Industry (vinbar)
På den her lille fine vinbar har de et menupunkt, som de kalder “mini tastings”. For kun tre euro får du tre små glas vin, som du enten selv kan blande fra menukortet eller få sat sammen af en af dem, der arbejder der. En sjov mulighed, hvis du vil smage lidt forskelligt.
Adresse: Carrer de Pou 31, Palma

Vinostrum
Endnu en hyggelig vinbar i Santa Catalina-delen af Palma. Her har de et stort udvalg og godt med plads både indenfor og udenfor.
Adresse: C/ Fabrica 45, Palma

Guide til Palma de Mallorca | Frk. Kræsen Guide til Palma de Mallorca | Frk. Kræsen

St: Catalina Market
Palma har flere forskellige markeder. St: Catalina Market er ikke specielt stor, men har alt du skal bruge til en lækker middag. Her findes også muligheder for at spise sushi, drikke kaffe og dele en øl på plads, inden du tager videre ud på nye eventyr. Uden for markedet ligger flere hyggelige gader med lækre spisesteder.
Adresse: St: Catalina Market, Plaza de Navegació, Santa Catalina, Palma

Guide til Palma de Mallorca | Frk. Kræsen

Leje cykler
Der er masser af steder at leje cykler i Palma. Cykler du i retning mod lufthavnen, kan du fortsætte i flere timer. Cykelvejen fortsætter og fortsætter. På den ene siden kommer strand efter strand (så der er rigeligt med muligheder at stoppe for at bade) og på den anden side er der charmerende spanske bygninger og hus. Perfekt hvis du vil tage på tur en dag.

Guide til Palma og Mallorca | Frk. Kræsen Guide til Palma og Mallorca | Frk. Kræsen Guide til Palma og Mallorca | Frk. Kræsen

Strandbaren ved cykelstien
Jeg ved, jeg ved – “strandbaren ved cykelstien” er virkelig ikke et specielt godt navn. Men jeg kan ikke huske, hvad den lille strandbar ved cykelstien hedder. Den ligger mellem vandet og cykelstien lige ved lufthavnen. Kan du ikke finde den, skal du bare kigge op – for tættere på flyv, der er på vej til og fra den her ø, kan du næsten ikke komme. Køb en drink eller en øl og sæt dig på stranden og nyd solen.
Adresse: Ved cykelstien/vandet lige ved lufthavnen

Guide til Palma de Mallorca | Frk. Kræsen Guide til Palma de Mallorca | Frk. Kræsen

Stranden #1
På mange måder minder Palma mig om et lille Barcelona, med en dejligt strandpromenad, en ny og en gammel bydel og en strand. Hvis man tager på ferie, når vandet er varmt og solen skinner, er det oplagt at besøge stranden midt i byen.

Guide til Palma de Mallorca | Frk. Kræsen Guide til Palma de Mallorca | Frk. Kræsen

Stranden #2
Har du mod på en lang gåtur (eller vil bruge 10 minutter på bus L1), findes der en småhemmelig strand syd for Palma. Fortsæt forbi havnen ud mod Cala Major. Der er en lang trappe, der leder ned til en lille vig med blåt vand og få mennesker.
Adresse: Der ligger en trappe ned til stranden ved Ctra. Dique del Oeste

Guide til Palma og Mallorca | Frk. Kræsen

Stranden #3
Hvis du lejer cykler og cykler en times tid, kommer du til Llucmajor – de tyske turisters charterby (sådan føles det i hvert fald!). Her er en laaaang strand og masser af små restauranter med skilte, hvor du kan læse om tyske “all you can eat”-buffeter. Ikke lige min kop te. Men fortsætter du forbi den lange strand og alle de små steder, kommer du til gaden Calle Roses. Følger du den gade ned til vandet og fortsætter forbi havnen på en gammel sti, kommer du til en sød lille strand, der slet ikke er lige så fuld af mennesker, som den anden er. Her er vandet helt blåt og iskioskerne langt væk.
Adresse: Gå efter gaden “Calle Roses” i Llucmajor. Den ligger lige ved havnen/havnklubben, der hedder “Club Nautico S’Arenal”

Guide til Mallorca | Frk. Kræsen Guide til Mallorca | Frk. Kræsen Guide til Mallorca | Frk. Kræsen

Toget til Sóller – Port de Sóller
Fra Palma kan du tage toget til Sóller, som ligger på nordvestre Mallorca. Toget er en gammel historie, og hvis du er på jagt efter et hurtigt transportmiddel, er det her ikke noget godt alternativ. Hvis du til gengæld vil have en hyggelig oplevelse og se Mallorca fra et andet perspektiv, er det et godt alternativ. Når du kommer frem til Sóller, fortsætter du med sporvogn til Port de Sóller. Port de Sóller er lidt en turistby, men stranden er dejlig, og byen er smuk, så lad ikke det turistede stoppe dig.
Pris: Cirka 20 € begge veje for en person. Find mere information HER.

Måske er det her også noget for dig?

 • jacqueline
  21. juli 2017 at 21:44

  må jeg spørge om hvilket kamera du har brugt til at tage dine billeder? 🙂

  • Linn
   21. juli 2017 at 22:04

   Selvfølgelig! De fleste billeder her er taget med et Nikon D610 med et fast objektiv på 50 mm.

 • Josephine Villumsen
  9. maj 2017 at 20:37

  Dejligt indlæg!

  Hvordan ligger priserne på Patron Lunares?

 • Karin petersen
  24. marts 2016 at 19:18

  Vi var på Tast , fantastisk mad og meget smukke lokaler. Det er meget svært at finde da der ingen skiltning er på fasaden . Bestemt et besøg værd . ?

  • Linn
   25. marts 2016 at 8:22

   Hvor er det fedt, du var forbi Tast. Dejligt at høre, at maden smagte godt (og at I kunne finde det!).

 • sorenm
  28. juli 2015 at 6:59

  På hvilket tidspunkt var du afsted? Hvad koster en flybillet (når den er billig) og hvordan med overnatning?

  • Linn
   30. juli 2015 at 9:54

   Vi var afsted i slutningen af oktober. Priset på flybillet tør jeg ikke gætte på – jeg tror det skifter rigtigt meget. Men prøv at bruge f. eks. momondo, eller nogen anden lignende side – det burde give et overblik. Ift. bolig boede vi på AirBnb – vi lejede en lejlighed der passede for en familje. Der findes rigtigt meget forskelligt, afhængt af hvor meget plads og pris.

 • linda
  20. november 2014 at 17:03

  hvor ser det skønt og gennemdejligt ud! lige til at copy paste <3

  • Linn
   20. november 2014 at 17:06

   Det var også skønt og dejligt. Jeg kunne også godt tænke mig en copy paste 🙂