Oplevelser

På lørdagsworkshop med grønsager, krydderurter og grønne fingrer

Urban farming | Frk. Kræsen Urban farming | Frk. Kræsen Urban farming | Frk. Kræsen Urban farming | Frk. Kræsen

Selvom det kun er januar, længes jeg non-stop til at det bliver lidt mere varmt. Sidste år gik jeg i gang og plantede krydderurter i vinduet omkring marts, så det er lidt tid endnu inden jeg har tænkt mig at tage på tur og købe frø til basilikum og andre urter. Men i går kickede jeg så alligevel foråret i gang, gennem at tage på workshop med Open Garden CPH og Byhaven 2200. De inviterede indenfor til en workshop i hvordan man dyrker grønsager og urter i sit køkkenvindue – et tema der passer mig helt perfekt!

Vi startede eftermiddagen med at hakke grønsager til suppe, som fik stå og simre under tiden vi lærte os forskellige fif. Toppen på grønsagerne gemte vi, for dem skulle vi bruge. Workshoppen var nemlig blandt andet om hvordan man kan re-grow gamle grønsager.

Man kan re-grow rigtigt mange ting – som fx. iceberg-salat, gulerødder, selleri og forårsløg. Nogle ting giver nye grønsager, og nogle giver blad man kan spise eller ha i sin salat.

Jeg fik toppen af en øko-gulerod, som det havde startet at komme blad på. Den satte jeg i en potte med lidt jord, og så skal den stå der og få vand så den hele tiden er fugtig. Der kommer ikke en ny gulerod i potten, men man kan spise bladene da de blevet lidt større.

Sin forårsløg sætter man i et lille glas så at rødderne kan få vokse lidt og få vand, og efter et par dage kan man også plante den i lidt jord i en potte. Efter et styk tid kommer der faktisk en ny lille forårsløg. Sejt, ikke?

Man kan re-grow de fleste ting. Dog ikke kartofler. Helst skal man bruge økologiske grønsager.

Sidste år havde jeg en serie på bloggen som jeg kaldte “Frk. Kræsen’s krydderurter-skole”, hvor jeg viste hvordan man kan dyrke krydderurter i vinduet indenfor. Den skolen kommer tilbage om nogle uger – og der kommer der endnu mere information om re-grow og andre fif for at dyrke ting i sit køkkenvindue.

Måske er det her også noget for dig?

 • noerrebro
  14. januar 2013 at 8:18

  Dejligt at se billeder fra dagen! Jeg ville så gerne have været med, men "desværre" havde jeg fødselsdag, så jeg måtte så kager i køkkenet i stedet for 😉
  Hvad er det, man kan se på billede 4? Bælgfrugter?

  • Linn
   14. januar 2013 at 9:50

   Åh – fødselsdag og kager er nu heller ikke helt galt 🙂

   Det du ser på billede 4 er det samme som på billede 1, bare nogle uger senere. Det er ærter, og det som kommer fra ærter da du dyrker dem. Giver det mening?

  • noerrebro
   18. januar 2013 at 17:48

   Ok… Altså kikærter? Kan man så spise det grønne? Glæder mig til at komme i gang med alle de grønne planter!

  • Linn
   20. januar 2013 at 19:11

   Hmm… Hun sagte bare ærter, men det ligner jo kikærter. Jeg er ikke sikker! Til gengæld er jeg sikker på at du kan spise det grønne – og at det smager rigtigt godt 🙂

 • Emma
  13. januar 2013 at 21:33

  Juhu, hvor cool!

  • Linn
   14. januar 2013 at 9:49

   Nemlig 🙂

 • Anna
  13. januar 2013 at 19:01

  glæder mig til at høre mer om regrowing!

  • Linn
   14. januar 2013 at 9:49

   Det var også virkelig spændende – så jeg glæder mig også til at komme i gang med det mere.