Oplevelser

Frankrig, dag 5.

Roadtrip i Frankrig | Frk. Kræsen Roadtrip i Frankrig | Frk. Kræsen Roadtrip i Frankrig | Frk. Kræsen Roadtrip i Frankrig | Frk. Kræsen Roadtrip i Frankrig | Frk. Kræsen Roadtrip i Frankrig | Frk. Kræsen Roadtrip i Frankrig | Frk. Kræsen Roadtrip i Frankrig | Frk. Kræsen

Dag 5 og 6 af vores franske roadtrip spenderede vi i Languedoc, i Sydfrankrig. Her er lidt billeder fra den første dag der.

Vi boede på et hotel lige udenfor Narbonne. Det lå midt bland vinstokkene og udsigten var mind-blowing! Tænk jer selv at stå op og kigge ud på det her…

Vi startede dagen med at tage ud til Domaine de L’Ostal Cazes, som er en vinproducent. Der kiggede vi rundt i produktionslokalerne, og jeg blev lidt vild med de røde “containrer” som viner er i. De var altså lidt mere fancy, end de været på mange andre steder.

Inden vi tog videre, smagte vi fem af L’Ostal Cazes vin. I Languedoc producerer man primært rødt vin, omkring 80%. I Languedoc er der solskin 315 dage om året, hvilket gør at man kan producere en helt anden type af vin end i mange andre dele af Frankig. Rødvin fra Languedoc oplevede jeg fx. som meget mere fyldig, krydret og powerful (undskyld mit brug af engelsk, jeg taler ikke andet de her dage…) end vin fra mange andre steder.

Vi holdt en kort frokostpause i en meget lille by midt ude i intet, inden vi tog videre til yderligere en vinsmagning.

Aftenen skulle spenderes på en rigtigt hyggelig og lækker restaurant midt ude blandt vinstokkene, langt fra andre hus og mennesker. Der lå en lille restaurant, og vi nyd solskin udenfor, tog billeder af blomster og vores tyske blogger, Sebastian, dansede til Harlem Shake-sangen under tiden jeg, Irene, Jens og Matt klappede alt vi kunne. Efter det kunne det kun blive en god aften.

Til vinsmagning på restauranten prøvede vi noget lidt sjovt (om man er vin-nørdet). Det her er fuldstændigt det samme vin. Den røde flaskens indhold er lagret på amerikansk eg, og den gule flaskens indhold er lagret på fransk eg. De andre fortalte mig, at når man lagrer på amerikansk eg, får vinet tit en lidt mere duft og smag af vanilje og krydderier, og da jeg smagte og duftede til de begge, kunne jeg virkelig godt mærke det. Sejt!

Vi afsluttede aftenen med kammermuslinger, sjov fransk fisk og chokoladedessert. Mums!

Så, for at sammanfatte. Dag 5 på vores franska roadtrip, har jeg…
…forstået at vin fra Bordeaux og Languedoc virkelig er to helt forskellige ting.
…været træt af at spytte ud et virkelig lækkert rødvin vi fik et af stedene.
…taget søsyge-piller og kørt rundt blandt de franske vinstokke i lidt for højt tempo. Puh!
…grinet så jeg fik ondt i maven af de andre og vores fælles dans på restaurantens baggård. Dagens bedste!

Rejsen sponsoreres af FranceAgriMer

Måske er det her også noget for dig?