Opskrifter

5 slags konfekt + en hjemmelavet chokoladekalender

5 slags konfekt | Frk. Kræsen

I mine øjne handler december mere om hyggelige DIY-projekter og hjemmelavede gaver, end at løbe byen rundt for at købe nye ting. Sådan har jeg haft det i lang tid, og da jeg gik mit arkiv i gennem, fandt jeg et indlæg om en hjemmelavet chokoladekalender tilbage fra 2012(!).

At forkæle nogen man holder af med en lækker hjemmelavet kalender, synes jeg stadigvæk er en virkelig god idé. Fremgangmåden er nem. Alt du har brug for er 24 stykker hjemmelavet konfekt, smørrebrødspapir at slå det ind i, en sort tusch at skrive nummer med og en pæn aske, du kan samle alt i. Konfekten laver du hjemme i køkkenet, smørrebrødspapir finder du i dit supermarket, en tusch har du måske gemt i en skuffe og en pæn aske, kan du finde på genbrug.

Hvis du er i tvivl om, hvad for slags konfekt du skal i gang med, har jeg fem opskrifter, som du kan bruge. Bare husk at sige til modtageren af din chokoladekalender, at den skal opbevares i køleskab. Og så brug dit sunde fornuft ift. holdbarhed. Du skal selvfølgelig lægge den konfekt, som ikke holder i lige så lang tid, først i din kalender.

5 slags konfekt | Frk. Kræsen

Rocky road med dumle, skumfiduser og mandler. 
Måske verdens bedste snack, som du selvfølgelig også kan gøre med lys og hvid chokolade. Kan holde i lang tid, så du kan sagtens lægge den sidst i din kalender.

5 slags konfekt | Frk. Kræsen
Konfekt med marcipan og valnødder
En opskrift fra Mette Blomsterberg. Crunchy og lækkert! Kan holde i lang tid, så du kan sagtens lægge den sidst i din kalender.

5 slags konfekt | Frk. Kræsen

Hjemmelavede ingefærkarameller.
Smager cirka 100 gange så godt, som dem du kan købe i supermarkedet.
Chokolade-tryffel med Bailey’s.
Blødt og med masser af smag. Kan ikke holde helt så lang tid, så læg den i starten af din chokoladekalender.

5 slags konfekt | Frk. Kræsen
Hjemmelavet bounties. 
En lille bitte smule svært at lave selv – men smagen vejer op for det ekstra arbejde. Kan ikke holde helt så lang tid, så læg den i starten af din chokoladekalender.

Måske er det her også noget for dig?