Opskrifter

Kampen mellem de svenske kanelbullar og de danske kanelsnegle!

Opskrift: Kanelbullar | Frk. KræsenOpskrift: Kanelbullar | Frk. KræsenOpskrift: Kanelbullar | Frk. KræsenOpskrift: Kanelbullar | Frk. KræsenOpskrift: Kanelbullar | Frk. KræsenOpskrift: Kanelbullar | Frk. Kræsen

Da det var ‘kanelbullens dag’ 4 oktober, så besluttede jeg mig for at bage kanelbullar til hele mit kollegiekøkken. Men for at det skulle blive lidt mere sjovt, bagte jeg en omgang kanelsnegle fra en svensk opskrift, og en omgang fra en dansk opskrift, for at se hvis det egentlig blev nogen forskel – og hvad for nogle som egentlig smagte bedst, i følge mit søde køkken. Med andre ord – velkommen til landskampen mellem de svenske kanelbullar og de danske kanelsnegle!

Det danske bidrag kom fra den klassiske bog ‘God Mad – let at lave’. Den svenske opskrift var lidt mere innovativ, og var hentet fra Internettet. Vil du selv prøve at bage danske kanelsnegle, så synes jeg at du skal kigge i en dansk kogebog. Vil du bage de svenske, skal du gøre følgende:

Opskrift: Svenske kanelbullar

25 gram gær
50 gram smør
3 dl mælk
0,5 dl sukker
1 knivspids salt
8 dl mel

Til fyldet:
50 gram smør
2 tsk. kanel
0,5 dl sukker

1 æg som du kan bruge at pensle med

Rør ud gæren i lun mælk, og blande i sukker og salt. Dele smørret i mindre stykker og kom i. Rør ned næsten alt mel – lidt kan du gemme til du skal bage ud dine kanelbullar.

Lad dejen hæve 30 minutter. Under tiden du venter, kan du lave fyldet. Hvis du kan lide kardemomme, kan du måske også smide lidt af det i, selvom det ikke står i lige præcis den her opskrift.

Rul ud dejen.

Smid fyld på! Hvis du synes at det er for lidt fyld – så er det nok fordi du er dansker! I følge den danske opskrift skal man nemlig ha både dobbelt så meget sukker og dobbelt så meget smør som i den svenske… Lidt interessent, synes I ikke?

Lav 20 kanelbullar, og lad dem hæve 20 minutter mere. De skal bages i 8-10 minutter, ved 225 grader.

Tada! To omgange kanelsnegle – og et kollegiekøkken der skal spise. Resultatet blev 4 stemmer på de svenske, og 4 stemmer på de danske. Det skal dog siges, at de stakkels personer der stemte på de danske kanelsnegle, ikke var lige så tilfreds efter at jeg fortalt at de faktisk indeholdt ret meget mere smør og sukker.

Så – konklusionen må vel blive at Sverige er et sundt land, men at både Sverige og Danmark er gode til kanelsnegle. Eller, hvad siger I?

Opskrift: Kanelbullar | Frk. KræsenOpskrift: Kanelbullar | Frk. KræsenOpskrift: Kanelbullar | Frk. Kræsen

Måske er det her også noget for dig?

 • Albert
  7. juni 2016 at 15:31

  Hej mit navn er Albert. Jeg er meget utilfreds med denne konklusion. Jeg har altid spist kanelbullar -de svenske af dem, og var klædt ud som det til fastelavn.

  • Linn
   7. juni 2016 at 17:50

   Haha, du er sjov! Hvis du på rigtigt har klædt dig ud til en kanelbulle på fastelavn så er jeg kæmpe fan! 🙂

 • Mathias
  20. januar 2016 at 22:11

  Hej Frk Kræsen.
  Jeg har brugt mange af dine opskrifter igennem tiden, og har nærmest fulgt dig siden dag 1. Men denne opskrift på bullar har jeg brugt mere end nogen anden. Den er luftig og virkelig velsmagen.

  Jeg har i aften, mens jeg bagte en portion, tænkt, at det virkelig kunne være fint, hvis du ville genbesøge denne opskrift og lave et nyt take på den. Eller bare prøvede den af igen og genskrev den. Bare gjorde et eller andet fantastisk med den 🙂

  Mange tak for dit skønne blogarbejde.

  • Linn
   20. januar 2016 at 22:29

   Mathias, jeg bliver SÅ glad for din kommentar. Tak! Hvor er det fedt, du har kigget med her i så lang tid.

   Nu over til kanelbullarna! Har du mon prøvet den her opskrift >> https://www.frokenkraesen.com/opskrift-svenske-kanelsnegler/ Det er faktisk den, jeg selv bagt mest kanelbullar efter det sidste år. Den er lidt anderledes ift. opskriften i det her indlæg.

   Ift. et nyt take så er det på vej 🙂 Jeg har en ny version med en nyt fyld, som jeg lige skal testbage et par gange mere, inden opskriften må lande på bloggen. Men jeg skynder mig lidt ekstra, nu når jeg ved, du nok er frisk på at prøve opskriften.

 • soesterskoekken
  3. oktober 2013 at 20:06

  Hej Linn 🙂

  Imorgen fejrer jeg kanelbullans dag på min blog med en opskrift på kanelsnegle. Nederst i min blogpost linker jeg til denne opskrift på din blog, og så har jeg lånt et af dine billeder som illustration. Naturligvis med link. Det håber jeg er ok.:)

  Du kan se indlægget her imorgen: http://soesterskoekken.wordpress.com/

 • Martina
  15. januar 2013 at 20:12

  De norske er min favoritt og jeg synes du burde prøve å lage de og! Jeg har en supergod favorittoppskrift, om du er interessert! 🙂 Veldig fin blogg, tusen takk for inspirasjon og oppskrifter.

  • Linn
   16. januar 2013 at 14:49

   Jeg har aldrig prøvet at bage norske kanelbullar – men det gør jeg gerne! Nu når både de danske og de svenske er med på bloggen, er det jo perfekt med yderligere et land. Og tak for de pæne ord forresten! 🙂

 • Carol Cain
  5. december 2012 at 12:25

  Den finske variant er endnu törrere end den svenske … til gengaeld kommer vi kardemomme i. Mums 🙂

  • Linn
   5. december 2012 at 12:51

   …og kardemomme er ALTID en hit. Altid! 🙂

 • Anonym
  5. december 2012 at 11:48

  Hej, jeg ledte lige efter en opskrift på kanelsnegle/bullar og landede på denne side. Det er sjovt for når jeg er i Danmark bager jeg kanelsnegle og når jeg er hjemme i Finland bager jeg kanelbullar = naermest en kanelbollehybrid uden forme – netop fordi de er både billigere og sundere. De kan også bages på speltmel – om så det er sundere?
  Glaedelig kanelsneglebollejul

  • Linn
   5. december 2012 at 12:51

   Haha, det er faktiskt ret sjovt. Det er underligt hvordan man laver om på ting, afhængt af hvor man er…

   Og ja, jeg tror da sagtens at speltmel kan være en god idé!

 • Louise
  15. oktober 2011 at 14:58

  Må godt nok sige, at jeg ikke rigtig tror på, at noget kan slå Rikke Grybergs kanelsnegle… Men de svenske ser bare så søde ud når de ligger i muffinsforme 🙂 Jeg må altså prøve dem en dag!

  http://theglitteronmymind.blogspot.com/

  • Linn
   5. december 2012 at 12:51

   Alt er jo vært at prøve, i hvert fald en gang 🙂

 • Linn
  15. oktober 2011 at 9:30

  @Sophie: Godt så! Og jeg skal da på en gang tjek det link ud! 🙂

  @Marian: Hahaha.. Hvor er du sød!

 • Marian N. Larsen
  14. oktober 2011 at 16:57

  sikke en landskamp mellem min absolutte favoritkage! Jeg kan godt lide begge versioner – også fordi de jo er meget anderledes… hvem der dog bare delte kollegiekøkken med dig 😉

 • Sophie
  14. oktober 2011 at 16:38

  Ha ha, interessant debat! Jeg må sige, efter at have smagt de svenske kanelsnurrer efter Meyers opskrift, at alle de (danske) kanelsnegle, jeg har smagt, er faldet fuldstændig til jorden. De kan klart anbefales!!

  http://www.clausmeyer.dk/da/aktuelt_/claus_meyers_salatvaerksted/kanelsnurrer.html