Oplevelser

Ingen jul uden svenske pepparkakor!

Opskrift: Svenske pepparkakor | Frk. Kræsen Opskrift: Svenske pepparkakor | Frk. Kræsen Opskrift: Svenske pepparkakor | Frk. Kræsen Opskrift: Svenske pepparkakor | Frk. Kræsen Opskrift: Svenske pepparkakor | Frk. Kræsen

Svenske pepparkakor er måske de bedste. I søndags var jeg hjemme i de svenske skove og bagte flere hundre pepparkakor med mine forældre og vores naboer. Det er en gammel tradition – vi har bagt pepparkakor sammen siden jeg var teenager, og det er lige så hyggeligt hvert år. Vi havde gang i pejsen hjemme ved vores naboer, det sneede udenfor og var helt hvidt.

Min mor havde bagt den dej som vi altid bager, og den havde stået i køleskabet i 24 timer. Vores naboer havde bagt en dej efter tante Harietts opskrift, og til vores store overraskelse var de meget forskellige. Jeg har tænkt at jeg skal byde på den ene, eller måske begge to, om et par dage, men indtil videre må I nøjes med de her billeder på nogle af de kager jeg valgte at bage. Jeg havde ikke nogle Frk. Kræsen-udskærere, men fik alligevel til nogle ganske jævne bogstæver, synes jeg…

Måske er det her også noget for dig?

 • iheartcakes
  12. december 2012 at 17:40

  Åhh, hvor lyder det hyggeligt med pepperkaker, ild i pejsen og snevejr! Jeg er fra Norge og også vant til pepperkaker, men ved ikke om det er stor forskel fra de svenske….? Også er det jo de danske brunkager…. Tror jeg må lave det hele en gang og sammeligne! 😉

  • Linn
   12. december 2012 at 18:45

   Godt spørgsmål! Jeg aner faktisk ikke hvor stor forskell det er mellem de tre landes kager – men det er da en super idé at lave alle sammen og teste!

 • Anonym
  12. december 2012 at 11:25

  Hej Linn,
  Ej hvor fint! Det lyder SÅ utrolig hyggeligt. I søndags bagte jeg også julekager med min søster og mor. Det blev til svenske chokoladebrød (det kalder vi dem i hvert fald – mon du kender dem med din baggrund?), finske brød, honninghjerter og vanilje kranse 🙂 Mums mums mums!
  Vil meget gerne prøve din opskrift på peparkakor – dem må vi da også prøve derhjemme 🙂
  Hilsen Mette

  • Linn
   12. december 2012 at 18:44

   Hmm… svenske chokoladebrød? Der må jeg godt nok sige at jeg er lidt usikker… Er det noget sødt? Jeg ved sikkert hvad det er, når jeg ser det 🙂

 • Cecilie L.
  12. december 2012 at 10:46

  Der var et rigtig fint udvalg af udstikkere i Berlin på julemarkederne… så nu har jeg bagt peberkager i form som gravhunde, babyer, pindsvine, vanter og cupcakes.

  • Linn
   12. december 2012 at 18:43

   Ohh, hvor sødt! Jeg har også fået en som en vante i år – og indtil videre smager de godt 🙂

 • JOSE ET CHRIS
  12. december 2012 at 10:29

  Hvor ser det dog hyggeligt ud, Linn! Nogle gange ville jeg ønske jeg var født i Sverige så jeg kunne løbe rundt i de svenske skove og plukke blåbær, spise pepparkakor og smovse kardemummabullar 😉

  Julekram,
  Chris

  • Linn
   12. december 2012 at 18:43

   Haha, hvor er du sød. Lige de der ting, er også nogle hyggelige ting med Sverige 🙂

 • Laura
  12. december 2012 at 7:06

  Årh, det lyder vildt hyggeligt! Jeg er på kursus (på Nørrebro for at det ikke skal være løgn – jeg er fra Aalborg) i hele den her uge, så jeg føler, jeg går glip af en hel måned jul og julebagning og julehygge 🙁

  • Linn
   12. december 2012 at 18:42

   Øv – det kan jeg godt forstå er dårlig tajming. Hvis man godt kan lide julehygge, må december gerne være meeeget lang 🙂