Oplevelser

Jordbærdessert, citrontimjan og sommerfølelser

Da min mor og jeg kom hjem fra vores tur på havecenter, som jeg fortalte om den anden dag, var det tid til at sætte planterne i jorden. Jeg synes at det er vildt hyggeligt at blive lidt beskidt om hænderne og hjælpe i haven, så vi var to om opgaven.

Bland andet skulle vores smultron plantes. Da man planter krydderurter og små planter ude i haven kan det være en god idé at hælde lidt vand i hullet du lavet inden du sætter ned planten. Spørge mig ikke hvorfor, for det ved jeg ikke. Men min mor har lært mig det, og hun plejer for det meste at ha ret.

En af planterne vi købt og som nu måde komme i jorden var den på billedet her over – nemlig en citrontimjan. Vi stod først og kiggede på en citronmeliss (som for øvrigt er et virkelig fint plante-navn), men valgte den her lille plante i stedet for. Den smager lidt syrligt og lidt citrus, og man kan bland andet bruge den i fiskeretter eller desserter, på samme måde som man ville bruge citronmeliss.

Jeg synes at citrontimjan virkede som sådan en sød lille plante, at jeg var nødt til at prøve at lave noget med den på en gang. For et styk tid siden smagte jeg en helt mind-blowing god dessert, som havde indholdt en eller anden krydderurt der minde mig om citrontimjan, så lavede jeg simpelthen en copy-cat på. Det er en dessert med jordbær og mango, og for at lave den har du brug for følgende:

En omgang friske jordbær
1-2 mango
2 spsk. brun farin
Saft fra 1 lime
En omgang blad fra citrontimjan

Hvis I kan, synes jeg I skal købe danske jordbær. De har startet at komme nu – og ja, måske de koster fem kroner mere bakken – men de smager sindessygt meget bedre – og har desuden ikke været på tur jorden rundt inden vi spiser dem. Og det er en klar fordel, hvis I spørger mig.

Start med at skive jordbær og mango i en skål. Lav en lille “marinade” med brun farin og limesaft, som du hælder over din frugt. Skølj og hak citrontimjan, og blande ned i din minifrugtsalat.

Jeg lover, at det smager virkelig lækkert. Jeg kan i hvert fald ikke tænke mig en bedre dessert eller lille sødt frugtsnack en dejlig sommardag.

Måske er det her også noget for dig?

 • Marian N. Larsen
  27. maj 2012 at 19:09

  jeres havedag ser så hyggelig ud. Og citron-timijan lyder osse lækker!

  • Linn
   27. maj 2012 at 20:17

   Ja, det var nemlig en meget sjov krydderi 🙂

 • Emma
  27. maj 2012 at 8:25

  Det med de danske jordbær gælder også for asparges – de danske smager SÅ lækkert og er meget friskere end dem, som er transporteret hertil fra Sydeuropa 🙂

  • Linn
   27. maj 2012 at 20:15

   Helt enig!