Ikke kategoriseret

Ugens svenske ord #8

Guide til Bornholm | Frk. Kræsen

Hvis du skal tage til Sverige i sommerferien, kan det være godt at vide, at is hedder glass på svensk. Spørger du efter en is, får du kun isterninge. Det kan jo også være godt nok når det er varmt, men måske ikke lige så lækkert som en glass.

Glass = Is

En lille historie, nu hvor vi alligevel taler om is og glass. En dansker jeg kender arbejdede i Sverige før, og en dag fik han et fælles mail på arbejde hvor chefen skrev de alle sammen skulle få “glas”. Han blev lidt forvirret og overvejede, hvorfor chefen skrev, at de skulle få et glas, men ikke hvad glasset skulle indholde. Champagne? Cider? Saftevand? Men de skulle selvfølgelig ikke få “ett glas” men “en glass”. Altså en is. Synes det er så sødt.

PS. Du finder alle mine opskrifter på is her.

Måske er det her også noget for dig?

 • Sacha
  19. juni 2014 at 9:18

  Med den lille historie kommer jeg til at tænke på en dansk-svensk "ordbog" (rettere A-5 ark) vi fik udleveret i skolen, i forbindelse med vi skulle besøge en venskabsklasse i det nordlige Sverige.
  Blandt de tilsyneladende vigtige ord var der glass, grattis og orm, alle tre efterfulgt af en lille bitte tegning – hvilket er årsagen til at jeg ikke glemmer de ord.

  Men det er nu sjovt med ord der lyder ens på dansk og svensk, men betyder noget andet.

  • Linn
   19. juni 2014 at 9:48

   Der findes så fine historier gemt i de forskellige ord synes jeg. Jeg har også lavet rigtigt mange fejl efterhånden, nogle mere grineren end andre 🙂

 • Siri
  11. juni 2014 at 11:04

  Jeg ved at det ikke lige er en forespørgsel der hører hjemme her, men nu kommer den altså alligevel 🙂
  Jeg er vild med dine rejseguides. Vil du ikke en dag lave en om Nørrebro? 🙂

  • Linn
   11. juni 2014 at 11:20

   Hvor dejligt at høre at du kan lide mine guides. Jeg kan sagtens lave en om Nørrebro en dag – det er jo min bedste bydel i København. Indtil den er på plads, kan du finde masser af tips over på min anden site, guidetocopenhagn.com – der findes en hel kategori kun om Nørrebro. Men jo – en Nørrebro-guide is coming up! 🙂

 • calmlund
  11. juni 2014 at 5:44

  Uhh skal til Gotland og Stockholm i sommerferien – må hellere lære min datter at det hedder glass 🙂 Hun ELSKER is 🙂

  • Linn
   11. juni 2014 at 6:46

   Haha, det lyder som en god idé!

 • Simone
  10. juni 2014 at 10:05

  Mmm, det ser lækkert ud 🙂