Grønne fingre

Frk. Kræsens planteskole #9: Spiselige blomster!

Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole

En af de ting jeg dyrket her hjemme, som I ikke set så meget af på bloggen, er blomsterkarse. Så snart det var solskin og lunt udenfor flyttede de ud, og nu er de blevet ret høje. De har stadigvæk ikke fået nogle blomster, men jeg krydser fingre for at det kommer. Ikke kun for at blomsterne på blomsterkarse er pæne at kigge på nede på gården, uden også fordi man kan spise dem. Det bliver en smuk salat.

Faktisk kan man spise mange typer af blomster. Blomster fra krydderurter, blomster fra æble-, pære- og krisebærtræ. Man kan også spise lavendel, jordbærblomster og viol. Det er bare vigtigt at huske at blomsterne skal være usprøjtede for at man skal kunne spise dem. Det skal desuden ha vokset på et godt sted – det vil sige ikke ved siden af motorvejen.

For nogle uger siden fik jeg en kasse blomster af Signe fra OPENgardenCPH. Jeg tog dem med hjem, fuld af idéer om hvad de skulle bruges til. Nogle kom som pynt på en kage, nogle måtte komme i en salat og en omgang lagte jeg i isterninge. Det blev så pænt i et glas vand.

Vigtigt når man bruger spiselige planter er at bruge lidt fornuft. Og om det ikke rækker til, plejer google at kunne svare på de fleste spørgsmål…

Næste afsnit af planteskolen kommer om nogle dage.

———————
Frk. Kræsens planteskole er sponsoreret og lavet i samarbejde med FAUSOL og HORNUM, som markedsfører alt indenfor hjem og have.

Måske er det her også noget for dig?

 • Madling
  3. juli 2013 at 9:23

  Hvor er de fine!
  Jeg har tit tænkt på, at det kunne se flot ud på nogle af mine kager. Især på fødselsdagskager ville det pynte med blomster.

  Isterningerne er nu også ret søde, og i salater ser det sikkert dekorativt ud 🙂
  http://www.madling.dk/