Grønne fingre

Frk. Kræsen’s plante-skole: Tid at finde de pæneste potter frem!

Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole

Hey! Hvordan går det med jeres planter? Mine har vokset ret meget i påsken, og nu starter det at blive tid til at give dem egne potter (og tak søde Samantha, for at du fortalte mig at planter bor i en potte og ikke i en pot…). Hvis man har dyrket meget krydderurter, som jeg har gjort, så plejer det at være nu som man får problem. Får hvem har egentlig nok potter til at alle små planter kan få hversin? Jeg har det i hvert fald ikke. Derfor gælder det at bruge det der fantasi (som man for øvrigt slet ikke bruger tit nok, så det er bare godt at den skal bruges nu!).

Den her gang har jeg valgt at plante nogle af mine up-coming krydderurter i en sød kop jeg købt for ti kroner i en genbrug, og i en gammel creme fresch-boks.

Planter man sine krydderurter i pæne kopper bliver det rigtigt rigtigt fint i vinduet. En sød lille krydderurt i en pæn kop er desuden en rigtigt fin gave når man skal hjem til nogen og spise. Jeg mener, hvem bliver ikke glad for hjemmedyrkede krydderier? Tager man en tur i genbrugsforretninger så kan man finde vildt mange flotte kopper, og tit koster de næsten ingenting.

Store plastikbytter er også et godt alternativ. Selvom de måske ser liiidt kedelige ud… heldigt nok er det nemt at gøre en kedelig plastikbytte lidt mere sjov. Saks, papir og tape, og så kan du næsten ikke genkende den!

Tada! Endnu er det et styk tid til at man kan starte at spise af krydderurterne, men jeg tænker at det snart starter at blive tid til at fortælle om nogle forskellige opskrifter man kan bruge krydderurter til, selvom de ikke er færdige. Synes I ikke også, at det er en god idé?

PS. Da jeg retter mine blogindlæg i gennem i Word, inden jeg trykker publish, er der slet ikke lige så mange røde streger som det en gang var. Dog er jeg stadigvæk godt klar over at mine tekster er laaangt fra perfekte. Derfor vil jeg bare lige sige, at hvis I ser det samme fejl igen og igen og igen, så bliver jeg altså ikke sur, hvis I fortæller det for mig. Faktiskt ville jeg sige, at det mere er omvendt. Bare lige, så I ved.

Måske er det her også noget for dig?

 • Ibs
  16. april 2012 at 11:44

  Ih, hvor fint at bruge en kop! Og en flot kop, du har 🙂

  • Linn
   19. april 2012 at 5:22

   Tak! Den er fra genbrug 🙂

 • Ann-Christine
  16. april 2012 at 8:49

  Kære Linn,
  Jeg synes det er skønt og charmerende med det svenske i dit danske sprog 🙂 Så jeg nænner slet ikke at rette de små skønhedsfejl, sorry 😉 Som jeg vist har skrevet tidligere (eller har jeg blot tænkt det?) så er jeg imponeret over hvor godt dansk du skriver
  Kh Ann-Christine

  • Linn
   19. april 2012 at 5:21

   Ohh, hvor er du virkelig sød. Det var en rigtigt fin kommentar, og du kan tro jeg bliver glad. Tak!

 • Mad for Galleriet
  15. april 2012 at 12:00

  Eeeeelsker friske krydderurter. Desværre er jeg lidt for doven til at plante selv 🙁 Så det er nemmere at smutte ned i supermarkedet og fylde op 🙂 Men næste år bliver det hjemmegroet 🙂

  • Linn
   15. april 2012 at 14:19

   Haha, det er selvfølgelig rigtigt 🙂

 • Anonym
  15. april 2012 at 11:32

  ellers kan du også virkelig fine og virkelig virkelig billige urtepotter i ikea.

  • Linn
   15. april 2012 at 14:19

   Ja! En god undskyld til at tage IKEA, stedet man aldrig kan besøge for mange gange. God idé!

 • Anonym
  15. april 2012 at 11:29

  Lidt af charmen er faktisk dit sprog – ikke perfekt, men passer perfekt til din blog 🙂
  Forårshilsner Mie

  • Linn
   15. april 2012 at 14:19

   Ohh, det bliver jeg rigtigt rigtigt glad for at høre. Tak!

 • Pia Outzen Petersen
  15. april 2012 at 10:21

  Hey Linn
  Vildt god ide at pakke yoghurt-bøtter ind i papir! Det bliver næste projekt. Hele vindueskarmen bugner af basilikumspirer:)

  Hilsner fra Pia

  • Linn
   15. april 2012 at 10:28

   Skønt at høre, at den idé kan gøre din vindueskarm lidt mere farverig 🙂 God søndag!