Grønne fingre

Frk. Kræsens planteskole #4: De første uger!

Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole

Har jeres planter startet at kigge op i drivhuset endnu? Tålmodighed er en af de vigtigste ting når man leger vinduesfarmer, selvom det kan være lidt svært nogle gange.

Hvornår kommer det noget?
Et godt tip er at kigge bag på posen med frø. Længst ned, under de små billeder, står det hvor mange dage det tager inden planterne kigger op. På min chili står det 15-30 dage, på purløg står det 14-21 dage, på rosmarin står det 28-40 dage og på basilikum står der 10-20 dage. Det er med andre ord ikke nogen grund til at blive skuffet hvis det ikke sker noget endnu.

Hvor fugtigt skal det være?
Som jeg skrevet tidligere, må låget på drivhuset gerne være på i starten – fordi det er vigtigt at potterne er fugtige. Da det så er sagt, er det også vigtigt at det ikke bliver alt for fugtigt! Hvis det bliver for fugtigt og for meget dug på vinduet af drivhuset, bliver det svampet og varmt og det kan starte at vokse mug i dine potter. Og det er heller ikke så fedt. Jeg plejer at sætte en lille tandstikke mellem potten og loftet, så at der kommer lidt luft ind et par timer hver dag.

Husk at vande
Det er vigtigt at huske at vande dine planter, selvom du ikke kan se dem. Om jorden i drivhuset bliver tør (selvom du prøver at holde det tilpas fugtigt), må du hellere give det en omgang vand. Det må aldrig blive helt tørt nemlig.

Næste afsnit af Frk. Kræsens planteskole kommer i næste uge. Da skriver jeg om vand og næring i vandet.

———————
Frk. Kræsens planteskole er sponsoreret og lavet i samarbejde med FAUSOL og HORNUM, som markedsfører alt indenfor hjem og have.

Måske er det her også noget for dig?