Grønne fingre

Frk. Kræsens planteskole #8: Fra vindue til have

Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole

Har du ikke en baggård, terrasse eller plantekasser som hænger sødt udenfor en fransk altan, må dine planter selvfølgelig blive ved med at bo indenfor hele sommeren. Det gør mine planter, og indtil videre er der ikke nogen af dem der har brokket sig alt for meget. Men om du har mulighed at flytte lidt ud kan det være en god idé at gøre nu.

Mynte, citronmelisse (planten på billederne) og skovjordbær er meget taknemlige, fordi de vokser så hurtigt. Men det kan også være et problem. På min baggård på Nørrebro, stod det på et tidspunkt mynte i alle tre plantekasser, og den blev ved med at komme. Og den kom i sådan et højt tempo, at vi ikke nåede at lave mojito av den første omgang, inden der kom en ny. Tænk dig med andre ord om en ekstra gang, inden du beslutter hvor du skal plante de her tre planter, da de spreder sig meget hurtigt.

Basilikum er også en sjov kammerat. Den skal nemlig helst ikke bo i samme kasse som noget andet. Enten dør den selv, eller så dræber den de andre ting. Så om du vil flytte din basilikum udenfor, stemmer jeg for at give den en egen potte.

Om du har gemt de tomme pakkerne med frø, kan du læse bag på dem om planterne er vilde med solskin eller ej. Nogle planter skal stå ved den væg som får solskin hele dagen. Nogle andre kan bedre lide at stå ved en væg som får lidt mindre solskin. Prøve og tjekke hvad dine planter kan lide, inden du sætter alle på samme sted.

Næste afsnit af planteskolen kommer om nogle dage.

———————
Frk. Kræsens planteskole er sponsoreret og lavet i samarbejde med FAUSOL og HORNUM, som markedsfører alt indenfor hjem og have.

Måske er det her også noget for dig?

 • Leen Philips
  24. juni 2013 at 18:25

  Really cool pictures! Cool plants!

  Visit my blog sometime, if you want to: http://leenphilips.blogspot.be

  • Linn
   26. juni 2013 at 7:46

   Thanks 🙂