Grønne fingre

Frk. Kræsens planteskole #7: Salat-time!

Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole Frk. Kræsens planteskole

I weekenden var jeg jo hjemme ved min mor og far i Sverige, og haven var fyldt af salat. Det er noget helt fantastisk med at gå ud og plukke en omgang salat, og ikke behøve købe den i Netto.

Salat er faktisk meget nemt at dyrke – uanset hvis det er i vinduet, i en plantekasse eller i en have. Jo mere plads salaten får, jo større bliver den, men du kan sagtens dyrke spiselig salat indenfor. En af fordelene med salat er at man kan dyrke det hele sommeren, og da man plukket den kan man sætte en ny omgang. Sådan gør min mor i hvert fald altid.

Om du planter salat udenfor i haven, så husk at ikke sætte den altfor tæt. Den vokser nemlig og bliver ret stor. Det samme gælder i en plantekasse. Salaten er nødt til at få lidt plads.

Planter du indenfor kan du med fordel bruge en eller anden form for træbakke – fx. en appelsinbakke. Har du ikke en, kan du sikkert købe en nede ved en grønthandler. Det vigtige er bare at der er huller i den, så at salaten kan få frisk luft alle vegne.

Smid dine salatfrø i jorden, og plukke salaten når den er vokset sig tilpas stor. Den skal ha vand, og plejes, lige som dine andre krydderurter.

Næste afsnit af Frk. Kræsens planteskole kommer i næste uge.

———————
Frk. Kræsens planteskole er sponsoreret og lavet i samarbejde med FAUSOL og HORNUM, som markedsfører alt indenfor hjem og have.

Måske er det her også noget for dig?

  • Cecilie L.
    19. juni 2013 at 9:52

    Det lyder faktisk som en overkommelig ide! Og passer også fint med at man aldrig får spist alt det salat man køber. Ved du hvordan salat har det med en meget solrig vindueskarm? Vi har skrå vinduer, så det er nærmest som et drivhus.