Grønne fingre

Frk. Kræsen’s plant-skole: Det her har du brug for.

Frk. Kræsens planteskoleFrk. Kræsens planteskoleFrk. Kræsens planteskoleFrk. Kræsens planteskoleFrk. Kræsens planteskole

Woho – så går vi i gang. Endelig skal vi alle sammen dyrke kryddeurter. I dag starter vi meeeeget basic, nemlig med hvad man har brug for at købe/finde inden man går i gang. Du har brug for følgende:

Jord. Jeg ved godt at det kan være lidt svært at finde jord der ikke kommer i poser med 50 liter, men er man heldig kan man sagtens finde mindre. På mange Silvan har de små have-center, og der kan man tit købe poser med 12 liter. Nogle gang kan man også finde jord i Kvickly eller Føtex. Kan man ikke finde noget i ret størrelse der, kan man nogle gange få købe en nogle liter ved en blomsterhandlere, der har kæmpe sækker med jord som de kan tage lidt fra.

Frø (og absolut ikke frøer, som jeg først skrev, for dem kan man ikke plante). Frø kan man købe på mange sted. I Tiger kan man købe tre poser for ti kroner, i Aldi koster de fleste fræ 2 kroner posen og man kan også finde det i Kvickly, Føtex og Silvan.

Når man køber planter og ved at man altid skal ha dem indenfor, så kan det være godt at læse bag på pakken, og se om det står at de passer indenfor. Det bedste bud er basilikum og andre kryddeurter. Hvis du overvejer at dyrke gulerødder eller lignende, skal du måske liiige overveje det igen.

Noget at plante i. Jeg synes at de små grønne bakker fra Tiger (en for 10 kr) er vildt gode, men man kan også plante i en gammel ægbakke eller lignende, hvis man har det hjemme og gerne vil genbruge. Det man dog skal huske er at lægge en plastikpose over, så at man skaber samme miljø som i et lille hus hvor man dryker agurker og lignende. De grønne bakker fra Tiger kommer med et specielt gennemsiktligt låg, og disse kan man også finde på Silvan eller på forskellige havecenter.

That’s it! Ikke så svært, vel? Næste gang går vi i gang, så håber I når at købe ind til da.

Måske er det her også noget for dig?

 • linda;
  18. marts 2012 at 17:58

  det er så smart! lige hvad jeg havde brug for, linn. tusind tak. jeg håber, jeg snart får dine at se:)

 • tambourine sam
  18. marts 2012 at 10:32

  Jeg har lige set bakkerne i "Kræmmerhuset" ved Israels Plads i går! Grøn og lilla 🙂

 • Anonym
  15. marts 2012 at 20:26

  ved du, om man stadigvæk kan få bakker i Tiger? 🙂
  super smart og super fin.

 • Axelina
  15. marts 2012 at 14:37

  Inte nog med att det är ett väldigt trevligt inlägg, det är också otroligt bra inspiration till födelsedagspresent! Ihiii, jag var verkligen i nöd, men det här, det här blir bra!