Oplevelser

Frankrig, dag 2.

Rodtrip i Frankrig | Frk. KræsenRodtrip i Frankrig | Frk. Kræsen Rodtrip i Frankrig | Frk. Kræsen Rodtrip i Frankrig | Frk. Kræsen Rodtrip i Frankrig | Frk. Kræsen Rodtrip i Frankrig | Frk. Kræsen Rodtrip i Frankrig | Frk. Kræsen

Dag to i Frankrig, eller mere bestemt Loire, var en dag da vi skulle gøre os fortjænt af godt vin. Vi skulle nemlig på cykeltur, og det var stejle bakke hele vejen. Enten op, eller ned.

Turen startede fra hotellet i Tours, og gik mod Montsoreau. Vi kørte forbi smukke landskaber, og vores kamerateam legede stuntmænd for at få så godt videomateriale som muligt.

I Montsoreau, som er en lille by med kun 700 indbyggere, ventede glade guider med cykler. Jeg fik hurtigt fat i en cykelhjælm, og så satte vi fart opfor den mest stejle bakke jeg prøvet at cykle i i år. Jeg kom ikke så langt, inden jeg måtte stå af og gå. Hvilket var helt okey, for landskabet var fantastisk.

I alle retninger jeg kiggede, var der vinodlinge. Vi fik fortalt, at en af de ting som er specielt for den her region er, at man dyrker græs mellem vinstokkene. Det er to grunder til det.

Den ene er at vinplanterne konkurrerer med græsset om at vokse længst ned, og bli stærkest. Hvilket selvfølgelig er godt for vinet.

Den anden grund er ret sød. Græsset tiltrækker de “søde insekter”. De “søde insekter” gør et godt arbejde med at udrydder alle “dumme insekter”, hvilket også er godt for vinet. På den måde arbejder regionen for at blive lidt mere økologisk (gennem at bruge færre sprøjtemidler), hvilket jeg selvfølgelig er et stort fan af…

Efter flere bakke, og spændende fortællinger, havde vi endelig fortjænt vores vin. Midt ude bland vinstokkene stod en lokal vinbonde ved et bord, og serverede os rødt vin. Fordi Loire primært er kendt for sine hvidvin, var det sjovt at få lov til at prøve et rødt, inden turen gik ned ad bakkerne igen.

PS. Kameratemaet har forresten lavet en video med mig fra Loire. Hvis du er nysgerrig, kan du finde den HER.

Rejsen sponsoreres af FranceAgriMer

Måske er det her også noget for dig?