Oplevelser

Køkkensmil og soya-shakes!

Aftensmad og madpakke | Frk. Kræsen Aftensmad og madpakke | Frk. Kræsen

For et par uger siden fik jeg en mail fra Nemlig.com. Jeg gætter, at I kender dem – supermarkeden på nettet, som gør alle dem som bor på femte sal uden elevator til lidt lykkeligere mennesker. Jeg har skam også brugt dem, selvom jeg kun bor på første sal og egentlig burde have armmuskler nok til at bære to poser hjem fra et supermarkedet på gaden. Dog er min største grund ikke mangel på armmuskler (host, host) eller en elevator, men mere at jeg synes, konceptet er virkelig smart. Ikke mindst for at det får mig at tænke til – hvad har jeg egentlig brug for? Og så køber jeg ind til flere dage ad gangen, end jeg gør nede på gaden. Og får mere tid og mindre madspild.

Anyway, det var indholdet i det der mail, vi skulle tale om. Nemlig har lige lanceret noget nyt på deres site, som de døbt til Kokke og Kræs. Der kommer diverse madpersonligheder med opskrifter og inspiration, og først ud var Mette Mølbak, som står bag kogebogen Mad til 2 dage. Mad til to dage er, hvad det lyder til at være – rester fra en middag, som bliver til noget nyt lækkert næste dag. Jeg brugte sidste uge på at lave mad ud fra Mettes opskrifter.

Første dag stog min menu på klassisk dansk mad – svinekotletter, majs, kartofler, hjemmelavet mayo og salat. Dag to måtte både kotletter og majs spille hovedrollen i nogle tortillabrød, som kun tog 10 minutter at forberede. Win!

Lidt senere på ugen stod min menu på bøf, bønner og kartoffelsalat, som du kan se her overfor, hvor jeg spiste på baggården på arbejde med godt selskab og solskin. Jeg stegte ekstra kød og gemte de sidste radiserne fra kartoffelsalaten – to ingredienser som igen kom i spil på dag to. Der snittede jeg grøntsager og shakede soya, og 15 minutter senere stod nogle lækre friske forårsruller på bordet.

Alle “dag 2”, hvor min aftensmad aldrig tog mere end 15 minutter, jublede jeg. Man behøver jo ikke være et geni for at regne ud, at hvis man laver ekstra mad, bliver man glad næste dag. Alligevel er jeg dårlig til det. Gider ikke spise det samme igen og igen. Men at bruge sine rester, og lave det om til noget andet – se, det gider jeg nemlig. Igen og igen og igen.

Aftensmad og madpakke | Frk. Kræsen Aftensmad og madpakke | Frk. Kræsen Aftensmad og madpakke | Frk. Kræsen

Måske er det her også noget for dig?