Oplevelser

En formiddag på Retro Nørrebro, et kaffekursus og mange kaffe senere…

Retro | Frk. KræsenRetro | Frk. KræsenRetro | Frk. KræsenRetro | Frk. Kræsen

En formiddag sidste uge fik jeg mulighed at lære mig lave latté og cappuccino på det søde lille non-profit café Retro Nørrebro på Jægersborggade. Selvom jeg prøver at lave små café-reviews her på bloggen næsten hver uge, bliver jeg ærligt nødt til at indrømme at jeg faktisk ikke har haft så god styr på forskellen på en latté og en cappuccino, lige præcis hvordan man gør den perfekte kaffe og hvad man skal tænke på når man skummer mælk. Men nu! Nu synes jeg at jeg starter at få en anelse om hvordan processen bag disken på et café ser ud. (Og respekt til alle der er gode til det, det jo vildt svært!)

På kursuset fik jeg lære forskellen på den der cappuccino og en latté. Jeg har altid bestilt en latté og siden været lidt træt af at der er så meget mælk. Derfor var det lidt sjov at finde ud af at en latté faktisk indeholder mere mælk end en cappuccino. Den anden forskel der er, er at der er mere skum på en cappuccino. Endnu en ting, jeg ikke var klar over.

Vi var flere personer der havde lov til at øve os i lave cappuccino. Og I skal vide at det var svært! Mine fem første kander skummet mælk endte alle sammen med at lugte mest som risengrød, en ret godt tegn på at mælken blevet alt for varm. Men efter fin vejledning, blev gang nummer seks lykkens gang, og jeg kunne stolt servere mig selv den første cappuccino jeg nogensinde lavet. Godt nok uden noget pænt mønster, men den smagte stadigvæk rigtigt fint.

Et par timer senere havde jeg fået ret god styr på det hele. Desuden havde jeg fået alt for meget kaffe ned i maven, hvilket pænt resulterede i en meget underlig eftermiddag. At indtage for meget koffein føltes lidt som en blanding mellem at være fuld og at ha tømmermænd på samme tidspunkt, og jeg har lovet mig selv at aldrig drikke så meget kaffe på en gang. Men… mon ikke det var vært en lidt underlig eftermiddag? Nu kan jeg jo (næsten) servere cappuccino!

For den der er nysgerrig, ligger Retro Nørrebro på Jægersborggade ude på Nørrebro.

Måske er det her også noget for dig?

 • Copenhagencakes
  1. marts 2012 at 22:36

  Hvor spændende! Det var også en øjenåbner for mig da jeg første gang var på kaffekursus og begyndte at arbejde på cafe, og siden har jeg aldrig drukket latte – der er simpelthen for meget mælk!
  Det er i øvrigt det, der er så fantastisk ved kaffens verden; den er uendelig!

  • Linn
   2. marts 2012 at 15:36

   Det er nemlig det – lige pludseligt forstår man hvad man bestiller, og hvad det indeholder. Det er bare meget mere sjovt da 🙂

 • noerrebro
  1. marts 2012 at 22:03

  Ej hvor dejligt med et kaffekursus… Og så på Retro – det er jo virkelig et dejligt sted…
  Nu kan du så begynde at arbejde på en café 😉

  • Linn
   2. marts 2012 at 15:36

   Haha, måske jeg skal øve mig lidt mere, inden jeg søger job som barrista. Men når jeg har lavet ti gode cappuccino, så kan jeg nok 🙂

 • Marian N. Larsen
  1. marts 2012 at 8:59

  Hvor er du heldig med kaffekursus! Og jeg elsker gode kaffesteder – men nu kan man vel komme på café Linn og få en cappuccino, ik?

  • Linn
   2. marts 2012 at 15:35

   Hmmm… Måske. Jeg skal vist nok øve mig lidt mere, for ellers er jeg bange at mine gæster ikke bliver helt tilfreds 🙂 Men almindelig filterkaffe, det kan man altid blive serveret på café Linn i hvert fald!