Opskrifter

Opskrift: Svensk fläskpannkaka

Opskrift: Svensk fläskpannkaka | Frk. KræsenOpskrift: Svensk fläskpannkaka | Frk. KræsenOpskrift: Svensk fläskpannkaka | Frk. KræsenOpskrift: Svensk fläskpannkaka | Frk. KræsenOpskrift: Svensk fläskpannkaka | Frk. KræsenOpskrift: Svensk fläskpannkaka | Frk. KræsenOpskrift: Svensk fläskpannkaka | Frk. Kræsen

Den anden dag fik jeg så meget lyst til at spise pandekager til aftensmad! Men fordi jeg ikke er et barn længere, tænkte jeg at de andre på mit kollegiekøkken nok ville grine af mig, hvis jeg besluttede mig for at spise dessert til aftensmad. Derfor besluttede jeg mig for at lave fläskpannkaka i stedet – en klassisk ret som min mor tit lavede hvor jeg var lille. Det er en pandekage man bager i ovnen med bacon og æbler, og spiser med tyttebærsyltetøj. Og ja, som I kan gætte sagte mit køkken også at det her var underligt. Men sådan er det simpelthen bare, når man er svensker i Danmark…

Til en pandekage til fire personer (ehh, ikke så store personer mener jeg) har du brug for:

3 dl mel
6 dl mælk
4 æg
0,5 tsk. salt
0,5 tsk. sukker
300 gram bacon
2 æbler

Starte med at blande alt mel og halvdelen af mælken sammen. Da du har en god dej, kan du blande i resten af mælken, sukker og salt. Jeg ringede min mor for at dobbeltjekke at opskriften jeg fundet på nettet var lige som hendes. Det behøver I ikke gøre, for så får min mor virkelig mange opkald.

Blande ned æg.

Skralde æbler og steg bacon til det er sådan der lidt crispy.

Hakke æblet.

Læg bacon og æbler i bunden på en stor pande der kan være i ovnen. Hæld dejen på og bage i 20-25 minutter ved 25 grader.

Tada! Færdigt, og lige som den jeg fik som barn der hjemme. Og husk nu at man spiser det med tyttebærsyltetøj, ellers er det snyd!

Måske er det her også noget for dig?

  • Marian N. Larsen
    18. december 2011 at 17:02

    Det lyder altså som en skøn ret! Det tror jeg, at jeg skal prøve en dag… og jeg skal nok lade være med at ringe til din mama 🙂