Oplevelser

En aften med afrikanske produkter, en kok fra Kiin Kiin og søde bloggere

De to sidste uger har jeg hjulpet Coops afrikanske produktserie Savannah med at arrangere bloggerevent i København og Århus. Det har været sjovt, hektisk og spændende, og jeg har lært både det ene og det andet. Jeg tænker, at vi lige tager en kig, på hvordan det hele foregik, da vi var i København forrige uge.

Til bord med Savannah | Frk. Kræsen
17.38
Alle er på plads, og Layanna fra Coop, som er ansvarlig for Savannah i Danmark, fortæller lidt om hvad Savannah egentlig er. Åh, ved du det heller ikke? Så skal jeg fortælle det. Savannah er en serie afrikanske produkter. Der er mange forskellige Savannah-produkter, men fælles er at de kommer fra små producenter syd for Sahara, som uden hjælp ville have svært ved at slå sig ind på det europæiske marked. Tanken bag Savannah er at skabe udvikling i Afrika gennem handel.

Til bord med Savannah | Frk. Kræsen
18.00
Med i køkkenet den her aften havde vi Christian, som til hverdags er kok på Michelin-restauranten Kiin Kiin. Han startede aftenen med at vise sin bedste marinade, som er inspireret fra det thailandske køkken inde på Kiin Kiin.

Han hældte mere og mere (og mere!!!) chili i, indtil jeg var nødt til at spørge, hvor stærk en marinade vi egentlig talte om her. “Ikke så stærk” sagte Christian og smilede uskyldigt mod mig, hvilket gjorde at jeg godt turdes prøve den. Min første reaktion var at den var virkelig god. Min anden reaktion var at… lad os bare sige, jeg skulle drikke et to glas vand.

Tydeligvis har Christian og jeg ikke helt samme opfattelse om hvad som er stærkt. (Dog synes de andre bloggere at den var “lige tilpas“, så det siger måske mere om mig end om marinaden…)

Her er Christians opskrift:
1 dl friskpresset lime
0,5 dl fiskesauce
0,5 dl palmesukker eller almindeligt sukker
0,5 tsk. blendet hvidløg
0,5 tsk. blendet chili
Hakket mynte
Hakket koriander
Salt efter smag

Varm fiskesauce og sukker i en gryde, så det smelter sammen. Bland siden alle ingredienser og smag dig frem til den perfekte kombinationen. Server fx. med kød, fisk eller salat.

Til bord med Savannah | Frk. KræsenTil bord med Savannah | Frk. KræsenTil bord med Savannah | Frk. Kræsen
18.15
Da Christian var færdig med at vise sine køkkentricks, startede alle at lave salat. Alle havde fået nogle ingredienser, de var nødt til at bruge, og jeg var vildt imponeret over hvor kreative alle var.

Specielt imponeret var jeg over Lise fra Det skal smage af noget og Benedikte fra Sund Mums, som havde fået Savannahs passionsfrugt-yoghurt som obligatorisk ingrediens, og lavede en lækker broccoli-salat med yoghurt i marinaden. High five for kreativiteten der! Du finder forresten deres opskrift her.

Til bord med Savannah | Frk. KræsenTil bord med Savannah | Frk. KræsenTil bord med Savannah | Frk. Kræsen
19.05
Da der var grøntsager i alle retninger, og der stod seks lækre salater på bordet, var Christian klar i køkkenet igen. Han viste blandt andet en opskrift på nogle spændende risbøffer og hvordan man bedst kan tilberede Savannahs oksekød. Kød er virkelig ikke min hjemmebane, så jeg tog mentale noter og lyttede med store ører.

Til bord med Savannah | Frk. Kræsen

19.45
Da både bloggere og Christian var klare med bøffer af begge slags (jeg fik Christian til at lave min bøf, under tiden som jeg Instagrammede, win!), var der tid til at spise. E n d e l i g ! Jeg var SÅ sulten.

Til bord med Savannah | Frk. KræsenTil bord med Savannah | Frk. Kræsen
20.00
I løbet af middagen blev der blandt andet snakket om afrikanske produkter og de tre projekter, som Coop har nede i Afrika. De er tre af slagsen, og går alle sammen ud på at skabe udvikling gennem handel og bedre forudsætninger for afrikanske farmer.

Klokken halv et om natten, faldt jeg i seng, træt efter en laaaang dag på Suhrs. Det havde været en rigtigt god dag, og jeg følte mig heldig, der måtte lave det hele igen i Århus en uge senere.

Foto: Martin Kaufmann

Måske er det her også noget for dig?

 • Anita
  21. februar 2014 at 23:27

  TAK for en fantastisk aften 🙂 Det var virkelig et spændende arrangement, og det var hyggeligt at hilse på dig – og en masse andre bloggere…
  Har sendt dig en mail med link til mit indlæg 🙂

  SUPER fin blog du har – kan jo sidde her hele natten og læse med 🙂

 • Nadja
  8. februar 2014 at 12:46

  Det ser rigtig hyggeligt ud! Og jeg er VILD med Savnnah-konceptet! 🙂

  • Linn
   8. februar 2014 at 13:37

   Dejligt at høre at du kan lide Savannah-konceptet. Jeg synes også at det kan noget rigtigt godt!

 • Matilde
  8. februar 2014 at 12:02

  Hvor er det hyggeligt at gense lokalerne fra Suhr´s husholdningsskole…..;-) Det lyder til I havde en dejlig aften….

  • Linn
   8. februar 2014 at 13:36

   Det var en rigtigt god aften, i gode lokaler. Jeg synes også at Shur's er rigtigt hyggeligt 🙂