Oplevelser

Plante-loppemarked og søndagssolskin i Sverige

 

Plante-loppemarked i Sverige | Frk. Kræsen Plante-loppemarked i Sverige | Frk. Kræsen Plante-loppemarked i Sverige | Frk. Kræsen Plante-loppemarked i Sverige | Frk. Kræsen Plante-loppemarked i Sverige | Frk. Kræsen Plante-loppemarked i Sverige | Frk. Kræsen Plante-loppemarked i Sverige | Frk. KræsenPlante-loppemarked i Sverige | Frk. Kræsen

Hvert år, lige inden sommeren for alvor starter, er det plante-loppemarked tæt på hvor min mor og far bor i Sverige. I år havde jeg endelig mulighed at tage med. Det startede klokken elleve, men allerede 10.45 var køen uden for pladsen 50 meter lang. “Det stand, det stand og det der stand” pegede min mor, og viskede i mit øre hvad vi skulle gå efter.

Klokken elleve løb folk ind over pladsen, og min mor var meget målrettet. Først fik hun styr på de nødvendige ting, de planter hun gået og drømt om hele vinteren. Derefter var der tid til hygge-shopping. Efter en time havde vi været i gennem det hele to gange, og min far var allerede gået til bilen med en stor omgang planter. Der kom 2x squash, artiskok, ananaskirsebær, jordbær, chili og nogle blandede krydderurter med hjem, og nu vokser de fleste af dem fint i haven. Jeg tæller dagene ned, til jeg må spise en hjemmedyrket artiskok.

Næsten alle som står og sælger planter på plante-loppemarkeden er personer som dyrker meget i sin egen have der hjemme. Kun nogle få af de 30 personer arbejder i et havecenter, resten gør det kun fordi det er sjovt. Er det ikke fint? Jeg er vild med tanken og ønsker sådan at jeg havde en lille have eller måske bare en lille terrasse. Genbrug, genbrug, genbrug – det er det jeg tror er fremtiden. Både i plante-verden og resten af verden!

Måske er det her også noget for dig?

 • www.louiogbearnaisen.dk
  30. maj 2014 at 8:20

  Det er jo et genialt koncept! Mangler lige sådan et plantemarked i Århus, så jeg kan få min nyanskaffet have fyldt op 🙂

  • Linn
   1. juni 2014 at 12:36

   I know, det er SÅ smart. Jeg blev helt glad over at gå rundt og se det hele og købe spiselige ting 🙂