Frk. Kræsens Favoritter

DIY: Hjemmelavet chokoladekalender og lidt julehygge

Hjemmelavet chokoladekalender | Frk. Kræsen Hjemmelavet chokoladekalender | Frk. Kræsen Hjemmelavet chokoladekalender | Frk. Kræsen Hjemmelavet chokoladekalender | Frk. Kræsen Hjemmelavet chokoladekalender | Frk. Kræsen Hjemmelavet chokoladekalender | Frk. Kræsen Hjemmelavet chokoladekalender | Frk. Kræsen

Det med at få en julekalender er noget helt specielt. At åbne en lukke hver dag, at stå op og se julekalendern i fjernsyn (den svenske, selvfølgelig), at måske få tage et stykke chokolade fra sin chokoladekalender eller få åbne en lille pakke med et nummer på. Det gør bare december SÅ meget hyggeligere. Jeg kan stadigvæk huske pakkekalendern der hængede overfor min seng da jeg var lille, og hvor travle december-morgenen var når man både skulle nå at gøre sig klar og se julekalender 07.15 hver morgen. Den var 15 minutter lang og klokken 07.35 skulle jeg vare ude af døren, hvis jeg skulle nå at komme i tid.

I alle år har jeg været så heldig at få nogen form af kalender af min mor og far, og det her år har jeg besluttet mig for at både dem og nogle andre fortjener at få noget tilbage. Derfor har jeg lavet en omgang julekalendrer med hjemmelavet konfekt, som jeg skal give væk til nogle af dem jeg bedst kan lide. Det er virkelig nemt, og tager ikke specielt lang tid.

Til at starte med har du brug for 24 stykker hjemmelavet konfekt. Jeg har brugt marcipankugler, hvid fudge, hvid fudge med passionsfrugt, og blanded konfekt. Desuden har jeg brugt jule-cake-pops og whiskeytryffel, som der kommer opskrifter på her på bloggen senere i den her uge.

Jeg har lavet den nemmeste version af en chokoladekalender man kan. Jeg har pakket alle stykker slik ind i smørrebrødspapir, som jeg siden har skrevet nummer på. Konfekt kan holde nogle uger i køleskab, hvis det kommer i en god bakke med låg. Det er med andre ord vigtigt at finde en løsning der både ser pæn ud og kan holde sig til den 24 december. Smørrebrødspapir var det bedste jeg kunne finde ud af. I bogen Blomsterbergs Jul bruger Mette Blomsterberg en gammel chokoladekartong, og har sprøjtet nummer på alle stykker med nougat – så hvis man har lidt mere tid er det selvfølgelig også et rigtigt godt alternativ.

Da jeg alligevel var i gang og forberede lidt til julen, udnyttede jeg nogle af de tomme dåser fra kokosmælk jeg har stående til at plante hyacinter i. De er lige tilpas store, og som jeg tidligere skrevet rigtigt flotte at bruge når kokosmælken eller tomatsaucen i dem er slut.

Hyacinter er nogle meget taknemlige vinter-blomster, fordi så længe de får lidt vand kan de klare det meste. Hiv lidt jord i bunden på en dåse, og sæt dem der. Så bliver det næsten ikke nemmere…

Måske er det her også noget for dig?

 • Linn
  29. november 2012 at 13:14

  Tak – hvor er du sød. Og godt spørgsmål. Jeg ville sige at det afhænger af hvad for konfekt du vælger at lave. Jeg har fx. fudge i min, hvilket helt sikkert klarer sig bedst i køleskab – og ikke så godt udenfor. Men hvis du fx. laver noget med marcipan som er overtrukket af chokolade, så tror jeg ikke at du bliver dårlig hvis du spiser det når det har ligget udenfor køleskab – for det jo kun indeholder ting som ellers forvares hver for sig udenfor køleskab. Jeg kan da godt huske da jeg var lille og spiste den der marcipangris der var stået tre uger på mit skrivebord som pynt – og det blev jag altså aldrig dårlig af.

  Så… tænk lige over hvad du laver for noget, hvis det skal klare sig udenfor. Droppe i hvert fald fudgen og tryfflen, og kør mere på marcipan-slik 🙂

  Held og lykke!

 • Emma
  29. november 2012 at 8:11

  Hej Linn.
  Hold da op hvor er du dygtig. Det er virkelig en god idé, som jeg helt klart vil forsøge at lave. Jeg vil dog høre om konfekten godt kan holde sig udenfor køleskab? Tak for en god, indholdsrig blog, som altid er værd at besøge. Jeg ønsker dig en god torsdag.
  Mange hilsener fra Emma

 • Marian N. Larsen
  27. november 2012 at 20:15

  Hvor er det sødt at du har lavet chokoladekalender til dine forældre. Jeg tror måske jeg vil lave en slags choko-treat-kalender til M. Tak for fantastisk inspiration og smukke billeder=)

  • Linn
   28. november 2012 at 7:17

   Jeg tænket at det var tid til at jeg også tænkte lidt mere på dem, og ikke bare omvendt 🙂 Og det lyder som en rigtigt fin idé, at lave en til M. Man kan næsten ikke andet end at blive glad 🙂

 • Kristine (CookieCrumble)
  27. november 2012 at 17:36

  HVor du dog hygger 🙂 Og vildt lækker ide med hjemmelavet julekalender. Gid jeg gad lave sådan en 😀 haha.

  • Linn
   27. november 2012 at 17:41

   Det er nemlig et rigtigt hyggeligt (og nemt!) projekt. Og meget godt hvis man ellers står til at spise al sin konfekt selv. Så kan nogen anden få lov til at hjælpe lidt 🙂

 • Amalie Kold
  27. november 2012 at 12:15

  Hvor er det en helt vidunderlig ide, 1000 tak for det, den er vil jeg tage til mig!

  • Linn
   27. november 2012 at 15:39

   Det var da så lidt. Håber det bliver godt 🙂