Grød

Opskrift: Bagt grød med bær

Opskrift: Bagt grød med hindbær | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Har du nogensinde lavet bagt grød? Det kan lyde lidt underligt, men er i virkeligheden ikke specielt kompliceret. Det er grød bagt i ovnen med bær. Det er nemt at lave, ganske sundt og smager som en blanding af havregrød og en slags kage.

Selvom det ikke er specielt kompliceret at lave bagt grød, tager det en smule tid. I hvert fald mere tid end jeg har mandag-fredag. Så det er i weekenden, som jeg serverer bagt grød til morgenmad. Finder avisen frem, presser egen juice og laver kaffe i min stempelkande.

3 fif til bagt grød
✔ Jeg plejer at bruge hindbær, når jeg laver den her ret. Foretrækker du en anden slags bær, kan du bare bruge det i stedet.
✔ Der står nødder i opskriften, men mandler virker selvfølgelig lige så godt. Brug bare den slags nødder eller mandler, du bedst kan lide.
✔ Grøden skal være lidt gylden på toppen og gennembagt. Er den ikke færdig efter 35 minutter, kan du lægge lidt sølvpapir på toppen og bage den et par minutter mere.

Opskrift: Bagt grød med hindbær | Frk. Kræsen Opskrift: Bagt grød med hindbær | Frk. Kræsen Opskrift: Bagt grød med hindbær | Frk. Kræsen Opskrift: Bagt grød med hindbær | Frk. Kræsen Opskrift: Bagt grød med hindbær | Frk. Kræsen Opskrift: Bagt grød med hindbær | Frk. Kræsen Opskrift: Bagt grød med hindbær | Frk. Kræsen Opskrift: Bagt grød med hindbær | Frk. Kræsen Opskrift: Bagt grød med hindbær | Frk. Kræsen Opskrift: Bagt grød med hindbær | Frk. Kræsen Opskrift: Bagt grød med hindbær | Frk. Kræsen Opskrift: Bagt grød med hindbær | Frk. Kræsen Opskrift: Bagt grød med hindbær | Frk. Kræsen

Bagt grød med bær

Serves: 1 stor portion eller 2 små

Ingredients

 • Grød:
 • 1,5 dl havregryn
 • 0,5 tsk. bagepulver
 • 0,5 tsk. kanel
 • 0, 5 tsk. salt
 • 1 nip vaniljepulver
 • 25 hasselnødder
 • 0,5 tsk. olie
 • 1,5 dl mælk
 • 1 æg
 • 1 spsk. honning

 • Topping:
 • 1 spsk. kokosmel
 • 1 spsk. solsikkekerner
 • 1 tsk. olie
 • 1 tsk. honning
 • Bær

Instructions

1

Bland havregryn, bagepulver, kanel, salt og vaniljepulver i en skål.

2

Hak nødderne groft.

3

Rør ned nødderne i skålen.

4

Smør en form med olie.

5

Hæld de tørre ingredienser i formen.

6

Pisk æg, mælk og honning sammen.

7

Hæld blandingen i formen.

8

Begyndt med toppingen. Bland olie, honning, solsikkekerner og kokosmel.

9

Hæld toppingen i formen. Top med masser af bær, som du trykker ned i formen en smule.

10

Bag i ovnen i 30 minutter ved 175 grader.

PS.
Kan du lide morgenmad, der minder om dessert? Så skal du prøve min morgenmadstrifli med græsk yoghurt og bagte blommer.

Måske er det her også noget for dig?

 • Maria
  22. august 2018 at 9:46

  Det lyder lækkert. Men jeg forstår ikke, hvorfor I kalder det bagt grød? Jeg havde håbet på jeg kunne bruge resterne af havregrøden til at bage. Men jeg ser ikke i opskriften, at I laver en grød, men snarere en dej. Kan jeg bruge min havregrødsrest?

  • Linn
   22. august 2018 at 18:18

   Hmm… Jeg er faktisk lidt i tvivl – jeg er bange for, det bliver for klægt i konsistensen, hvis du bruger grød, du allerede har kogt. Vil du give det et forsøg, ville jeg bage den lidt kortere tid. Jeg tror, det kaldes “bagt grød”, for at ingredienserne er nogenlunde de samme.

 • Anne-Marie Andersen
  14. februar 2015 at 11:25

  Den blev desværre ret salt for mine smagsløg. Men jeg havde lidt yoghurt naturel, som jeg spiste til og det hjalp. En anden gang vil jeg proppe mange flere bær i. Måske er det fordi jeg brugte en hjemmelavet sirup i stedet for honning, for jeg savnede noget sødme, når der ikke var bær med i en mundfuld. Næste gang vil jeg prøve at bage den i microovn. Når man kan bage kage og grød i den, må den også kunne lave denne fusion.

  Kh.
  Anne-Marie

  • Linn
   14. februar 2015 at 12:19

   Godt at høre, du havde noget yoghurt, så det alligevel blev godt 🙂 Jeg bruger altid ret meget salt, når jeg laver grød, så det kan godt være at man skal tilpasse den efter sin egen smag – både når det kommer til salt og sødme. Og god idé at prøve at lave den i microovnen, det må da kunne gøres!

 • Anonym
  13. februar 2015 at 14:21

  Virkeligt lækkert. Tror at jeg næste gang vil putte lidt mindre honning i væsken, da jeg synes den blev lidt for sød, men det er sikkert bare mig. 🙂 Ellers virkeligt lækkert.

  • Linn
   14. februar 2015 at 12:18

   Fedt at du prøvede opskriften 🙂 Lige med honning er det nok meget efter smag – hvor sødt kan man lide at noget er?

 • Jeanette Henriksen
  8. februar 2015 at 1:34

  Det ser jo overdrevet lækkert ud..
  Jeg bliver virkelig nød til at prøve det en dag..

  Knus <3

  • Linn
   8. februar 2015 at 9:42

   Do it! Det er virkelig en god start på dagen 🙂

 • Trine
  7. februar 2015 at 9:07

  Er mega vild for dine "for dummies" opskrifter. Lækre billeder og dejligt nemt og overskueligt. Kæmpe thumbs up. Bliv endelig ved med det 🙂

  • Linn
   7. februar 2015 at 14:26

   Hvor er du sød – tak! Det glæder mig at høre, du kan lide formatet.

 • lacucinanada.com
  7. februar 2015 at 8:40

  Åh så godt, dét skal prøves!
  Tak for opskrift,
  og god weekend, søde Linn.

  • Linn
   7. februar 2015 at 14:26

   Også god weekend til dig, kære Nada!

 • Sysleren
  7. februar 2015 at 8:09

  Grød, der ligner kage, kan kun være et hit! Sådan en bagt grød skal min datter vist forkæles med i morgen.

  • Linn
   7. februar 2015 at 14:25

   Haha – det er den rigtige indstilling. Alt der ligner kage er godt 🙂