Jul

3 opskrifter på æbleskiver

3 slags æbleskiver | Frk. Kræsen

Det var ikke kærlighed ved første bid. Men jeg må indrømme, at de danske æbleskiver virkelig har vokset på mig gennem de seneste år. Jeg er helt med på, at de fleste dansker helst spiser dem helt plain med syltetøj og flormelis, men siden jeg lærte at lave dem, har jeg ikke kunnet lade være at eksperimentere lidt med den klassiske opskrift.

Nogle forsøg har været mere vellykkede end andre, og de har fundet vejen til bloggen. Hvis du er i gang med lidt julehygge og behøver inspiration, har jeg samlet mine tre bedre opskrifter på æbleskiver her.

Opskrift: Hjemmelavede æbleskiver | Frk. Kræsen

Klassiske æbleskiver

Den helt klassiske og traditionelle opskrift, som de fleste kan genkende. Server med flormelis og syltetøj, så kan man virkelig mærke, at det er jul og december.

Opskrift: Æbleskiver med ingefær | Frk. Kræsen

Æbleskiver med ingefær og lemon curd

Kom en god omgang ingefær i dine æbleskiver og server med lemon curd. Den her smagskombination er virkelig lækker og passer perfekt i juletiden.

Opskrift: Æbleskiver med chokolade og kokos | Frk. Kræsen

Æbleskiver med chokolade og kokos

Hvis du har lyst til at være lidt wild and crazy, foreslår jeg, at du kommer både chokolade og kokos i dine æbleskiver. Jeg serverer dem med vaniljeis og dryser kakao på toppen. Mums!

Måske er det her også noget for dig?

 • Marina
  17. december 2016 at 18:19

  SÅ smukke billeder Linn. Hverdags enkle og fine på den allerbedste måde.

  Danskere har så mange forskellige opskrifter på æbleskiver og mange familier har deres egen (men ingen med lemoncurt…). Jeg har selv eksperimenteret mig frem til vores og de æbleskiver bages faktisk verden rundt i dag. Opskriften er især spredt gennem expat foreninger og det synes jeg simpelthen er en kæmpe ære. Nogle har skrevet til mig og fortalt at det er fordi min opskrift også dur med kærnemælk som man køber den i fx USA. I følge en læser havde hun prøvet 20 andre opskrifter der ikke duede før hun fandt min. Sådan noget kan man jo simpelthen ikke vide når man laver opskrifter, men det er da et held når det lykkes.

  Det glæder mig helt vildt når du besøger min lille nye blog. TAK! Og så rigtig, rigtig god jul til dig.

  • Linn
   18. december 2016 at 18:38

   Tak! 🙂 Og hvor fedt med din opskrift. Så sejt gået jo!