Opskrifter/ Søde tilbehør

Sunde bounty-choko-snacks med dadler, mandler og nødder

Hvis i går byd på en dadel-snacks-opskrift for dummies, kommer her en med et par ingredienser mere. Den er lige så nem, men smager lidt anderledes. Lige som i går, har jeg fundet den her opskriften i bogen Sundt Sødt. Jeg har tidligere anmeldt bogen på bloggen, og jeg synes den er rigtigt god her i januar, når man er træt på december-konfekt, og vil kunne spise snacks med lidt bedre samvittighed. Eller – jeg ved selvfølgelig ikke med jer, men jeg er gået totalt i salat/juice/2 æbler om dagen-mood. Og da er dadelsnacks altså lidt bedre end corn flakes og almindelig chokolade…

Du har brug for:
200 g dadler
50 g cashewnødder
50 g mandler
6 spsk. kokosmel + lidt til pynt
2 spsk. kakao
1 spsk. god olie


At lave dadelsnacks er egentlig virkelig virkelig nemt. Start med at bland alle ingredienser sammen i en skål, eller i en blender. Hvis der er kerner i dine dadler, skal du selvfølgelig fjerne dem først. Hvis dadlerne er rigtigt hårde, kan du også lægge dem i en skål med vand først, så at de bliver lidt mere bløde i det. Blend det hele sammen.


Da du har blendet din dej, så læg den i køleskabet i et par timer, så bliver det nemmere at lave små barer eller kugler af den. Hvis den stadigvæk er lidt for blød, så drys lidt kokosmel i hænderne inden du arbejder med dejen. Lige sådan som man dryser lidt mel i hænderne, da man bager kanelbullar.

Afslut med at rul dine stykker i kokosmel, så bliver de ekstra gode. Opbevare i køleskab eller i fryseren. God fornøjelse!


PS. Jeg er forresten så glad for mit nye forklæde, som min mor og jeg syede da jeg var hjemme på juleferie. Jeg sagte til hende at jeg gerne ville ha et “1960er-inspireret” forklæde med blomster, mønster og volang – og det tror jeg vist at man kan sige at jeg fik. Så bliver det endnu mere sjov at være i køkkenet!

Foto: Linn Katarina Grubbström / Frk. Kræsen
Opskrift: Sundt Sødt

Måske er det her også noget for dig?

6 Kommentarer

 • Svar
  Marian N. Larsen
  9. januar 2013 at 9:39

  UHMNNNNN! Den bog ønsker jeg mig også! haps!

  Ps. Sikke fin du ser ud i forklædet, Linn

  • Svar
   Linn
   12. januar 2013 at 8:22

   Tak 🙂

 • Svar
  iheartcakes
  9. januar 2013 at 22:10

  For et søtt forklé! Det skal jeg ønske meg fra min mor neste jul! 😉

  • Svar
   Linn
   12. januar 2013 at 8:22

   Jag er nemlig rigtigt glad for det – og det var ikke altfor svært at sy 🙂

 • Svar
  by Busk
  11. januar 2013 at 19:36

  De ser rigtig gode ud og er hermed tilføjet til listen over ting som skal afprøves 🙂

  • Svar
   Linn
   12. januar 2013 at 8:23

   Dejligt at høre!

  Skriv en kommentar