Ikke kategoriseret

Ugens svenske ord: Potatis

Potatis | Frk. Kræsen

Ret tit siger dansker en af følgende to kommentarer til mig:

“I Danmark låner vi så mange ord fra engelsk, det gør I slet ikke i Sverige lige så tit.”
eller
“I Sverige låner I så mange ord fra engelsk, det gør vi slet ikke i Danmark lige så tit.”

Jeg har hørt begge dele cirka lige så mange gange, og jeg skal ærligt talt sige at jeg ikke aner hvilket land som er mest glad for engelske ord. Når det kommer til kartofler, så har vi i hvert fald smilende overtaget det engelske ord, og tja – hvorfor ikke? De her kartofler fandt jeg på tilbud den anden dag da jeg købte ind og var umiddelbart nødt til at prøve dem. De røde og gule ser ud som almindelige kartofler da man skær dem over, men de mørke er lilla inde i. Da jeg bagt dem i ovnen havde jeg med andre ord lilla ovnbagte kartofler. En anelse underligt, og faktisk heller ikke specielt godt. De var lidt mere tørre end de andre, så dem køber jeg ikke igen. Selvom de ser sjove ud…

Måske er det her også noget for dig?

 • Anna
  27. januar 2013 at 11:27

  Den der engelske-låneord-debat kender jeg godt 🙂

  • Linn
   27. januar 2013 at 19:07

   Ja, ikke? Den er næsten umuligt at undgå nogle gange 🙂