Ikke kategoriseret

Ugens svenske ord: Dammsugare

Da jeg var lille var dammsugaren en af mine yndlingskager. Præcis som den danske træstamme er det marcipane og chokolade og fyld i en dejlig blanding.

På svensk hedder den som sagt ‘dammsugare’, hvilket faktisk også betyder støvsugere. Man plejer at sige at den har fået det navn af to grunder. Den første grund er at kagen faktisk ser lidt ud som en old school støvsugere fra 1920, og det andre er at kagen er lavet af lidt gamle kager og kaffebrød som man genbruger til noget nyt.

Måske er det her også noget for dig?

 • Laura og Christine
  15. maj 2012 at 19:42

  Hehe, jeg kunne ikke lade være med at grine, da jeg læste indlægget. Ej hvor sjovt at det kaldes en støvsuger – men ja det giver jo mening, når det laves af lidt gamle kager 😉 Jeg elsker dem og din ser super lækker ud!
  / Laura

  • Linn
   16. maj 2012 at 5:08

   Det er nemlig lidt sjovt! Kan huske at jeg synes det var et underligt navn da jeg var lille, og aldrig havde fået fortalt hvorfor den havde det navn…

 • Anneli
  15. maj 2012 at 18:22

  Skøn blog du har, det svensk/danske mix er særlig tiltalende for mig der også er tilflytter. Dog har de snart 9 år i København sat sine spor i min finlandsvenske sjæl og ser nu mig selv som dansker.

  • Linn
   16. maj 2012 at 5:07

   Ohh, hvor bliver jeg glad at høre at du kan lide indeholdet her inde. Ni år er en lang tid – det lyder spændende! 🙂

 • Emma
  14. maj 2012 at 16:11

  Haha, det er sødt at det hedder en støvsuger. Dens storebror hedder studenterbrød på dansk – det lidt i samme boldgade, en kage til de fattige studenter, som ikke kan købe friskt wienerbrød! 🙂

  • Linn
   14. maj 2012 at 19:32

   Hvor fint, det giver jo også god mening 🙂 Jeg kan altså godt lide konceptet!

 • Marian N. Larsen
  14. maj 2012 at 12:04

  Flere svenske ord, tak! Jeg lære så meget af det 🙂

  Ps. jeg kan godt lide Dammsugare 🙂

  • Linn
   14. maj 2012 at 12:33

   Dejligt at høre at du synes at det er et godt indslag! Jeg husker selv da jeg skulle starte at lære dansk – det er lidt svært. Men ugens svenske ord kommer helt sikkert igen 🙂