Ikke kategoriseret

Ugens svenske ord #1

Ugens svenske ord | Frk. Kræsen

Husker I “ugens svenske ord“? Det var en af mine yndlingskategorier, da jeg lige startet bloggen, men nu har jeg glemt den i et år. Pinligt! Jo mere svenske ting jeg kan få med herinde, jo bedre.

Den her gang er ugens svenske ord karameller, eller bolsjer, som man jo siger i Danmark. Det I kalder karameller i Danmark, det hedder “kola” i Sverige og udtales fuldstændigt som Cola i Coca Cola.

Karameller (Sve) = Bolsjer (Dk)

Kola (Sve) = Karameller (Dk)

Jeg vil lige love, at jeg var pænt forvirret over hvornår, jeg skulle sige bolsjer, hvornår jeg skulle sige karameller og hvornår jeg skulle sige kola da jeg lige lært dansk (og jeg siger stadigvæk forkert hele tiden). Jeg var også meget forvirret da jeg første gang besøgte Karamelleriet i Jægersborggade her i København, og de ikke solgte karameller (altså bolsjer). Tale om underligt…

Måske er det her også noget for dig?

 • Janni Gulde Iversen
  4. januar 2014 at 11:23

  Det lyder da også godt forvirrende. Det minder mig om sammenblandingen af frikadeller og kødboller – selvom det naturligvis ikke staves eller udtales helt ens på dansk og svensk.

  // Janni aka Gulde <>< Gulde.dk

  • Linn
   4. januar 2014 at 15:52

   Haha, ja – der er også god forvirringspotentiale i frikadeller og kødboller. Et klassisk eksempel 🙂

 • Anne
  4. januar 2014 at 11:20

  Man kan få meget sjov ud af sprogforvirringen dansk/svensk. Min afdelingsleder er svensk og vi får nogle gode grin ind imellem over det.

  • Linn
   4. januar 2014 at 15:51

   Ja, det er virkelig potentiale for at lave masser af sjov fejl. Så er det skønt at man kan grine ad det 🙂