Oplevelser

Til råvarefest i Jægersborggade!

copenhagencooking-1 copenhagencooking-2 copenhagencooking-3 copenhagencooking-4 copenhagencooking-5 copenhagencooking-6 copenhagencooking-7 copenhagencooking-8 copenhagencooking-9 copenhagencooking-10 copenhagencooking-11 copenhagencooking-12

I går var jeg til råvarefest i Jægersborggade. Gaden byd på det fineste solskin og de godeste smagsprøver. 10 af forretningerne i gaden var med og havde forskellige økologiske smagsprøver, og så måde man bare gå rundt i sit eget tempo og smage.

Mit søde selskab og jeg prøvede at være lidt voksne i det, og starte ud med de mest mad-agtige ting, inden vi gik videre til de søde ting. Vi fik økologisk pølse og grønsager fra Per’s Griseri og Rod, og det smagte virkelig godt. Dem der kender mig ved at jeg er pinligt svag for alle former af hotdogs (ja, det er rigtigt…), og jeg ved ikke hvor mange gange jeg fik sagt “ihh, hvor er det en god pølse”. Derefter gik turen videre til Manfreds for suppe, Lyst for forskellige øl og Terroiristen for nogle forskellige vin.

Vi samlede vores søde sager fra Mayers Bageri, Ro Chokolade og Karamelleriet sammen for at kunne nyde det sammen med vores Coffee Collective-kaffe, men da vi kom frem til kaffen så gik det op for os at deres plan var noget helt andet. De byd nemlig ikke kun på kaffe, uden også på en fin lille kaffe-forelæsning, hvor de fortalte om de forskellige smagsprøver. Det var rigtigt fint, selvom vi måde nyde af vores karameller, scones og chokolade bagefter i stedet for.

Vi fik blandt andet en fudge med smag af hvid chokolade og stikkelsbær fra Karamelleriet, som kunne noget helt specielt. Jeg er egentlig ikke så vild med hvid chokolade – jeg synes det smager for sødt – men den her gang virkede det vildt godt sammen. Så måske jeg skal bruge en september-eftermiddag til at lære at lave fudge…

Vores sidste stop blev udenfor Grød. Der fik man vælge gryn og korn at tage med hjem, for at lave sin eget et eller andet. Jeg blandede og blandede og fik samlet en fin lille omgang sammen. Drengene byd desuden på en opskrift på grød, så måske det bliver den jeg bruger. Ellers kunne jeg også godt tænke mig at bruge de der gryn i en omgang müslibars.

Uanset hvad var det den fineste eftermiddag man kan forestille sig. En lille haps her, og en lille haps her i den dejligste økologiske blanding. Jægersborggade er virkelig en af mine top-tre-gader i København. Måske en gang, at jeg skulle lave en lille guide kun over den gade, lige som jeg har lavet en over fx. Malmö og Rom

Måske er det her også noget for dig?