Salat

Opskrift: Salat med spidskål, jordbær og makrel

Opskrift: Salat med spidskål, jordbær og makrel | Frk. Kræsen Opskrift: Salat med spidskål, jordbær og makrel | Frk. Kræsen Opskrift: Salat med spidskål, jordbær og makrel | Frk. Kræsen Opskrift: Salat med spidskål, jordbær og makrel | Frk. Kræsen Opskrift: Salat med spidskål, jordbær og makrel | Frk. Kræsen

Jeg spiser altid underligt om sommeren. Masser af grillet. Masser af rugbrød med ost (perfekt når man lige er på vej ud). Jordbær og mælk. Pizza i en eller anden park. På det store hele spiser jeg mindre grønt end hvad jeg burde om sommeren. Hvilket er meget underligt, når det endelig er nu man kan spise masser af grønt.

Den anden dag besluttede jeg mig for at jeg hellere måtte lave en omgang salat. I bogen “Suveræne Salater året rundt” fandt jeg en salat med spidskål, jordbær og røget makrel, som lad meget god (okey, jeg indrømmer – jeg valgte den udelukkende for at den indholdt jordbær, men pyt med det nu).

Man siger jo at man skal udfordre sig selv lidt i hverdagen, så derfor valgte jeg at købe en hel røget makrel, som jeg selv skulle plukke og rense. Hold da op – det tager lang tid! Et ben her, et ben der, to mere der… Pludseligt forstår jeg hvorfor de færdigrensede er så dyre.

 

 

Salat med spidskål, jordbær og makrel

Serves: 4 personer
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

 • 100 g grøn salat
 • 400 g spidskål
 • 4 forårsløg
 • 500 g jordbær
 • 1 stor røget makrel

 • Marinade:
 • 1,5 spsk frisk ingefær
 • 1 rød chili
 • 1 spsk. olie
 • 1,5 spsk. citronsaft
 • 2 tsk. honning
 • salt

Instructions

1

Hak spidskålen fint, og skyl salat og spidskål.

2

Hak forårsløg og skiv jordbær.

3

Læg alt i en skål.

4

Rens din makrel (eller køb en færdig, om du er lidt dovn).

5

Læg store stykker af den i salaten.

6

Rev ingefær, hak chili og bland med olie, citronsaft, honning og salt.

7

Rør sammen og hæld over salaten.

Måske er det her også noget for dig?