Opskrifter

Opskrift: Smulpaj med hindbær og mango

Smulpaj | Frk. Kræsen Smulpaj | Frk. Kræsen Smulpaj | Frk. Kræsen Smulpaj | Frk. Kræsen Smulpaj | Frk. KræsenSmulpaj | Frk. Kræsen

Sidste uge tog jeg på udflygt til det som næsten er Sverige, nemlig IKEA. Jeg skulle egentlig finde nogle hylder til mit værelse, men da jeg også lige fandt en tærteform i størrelse XS kunne jeg simpelthen ikke lade være med at også købe den. Den er jo så sød. Og lige tilpas stor.

I går besluttede jeg så at indvige min tilpas store tærteform med en sommerlig “smulpaj” (tærte med crunch). Samantha havde lidt af en mango tilbage, og jeg havde hindbær i fryseren.

Jeg har en hel tærtebog der hedder “Smulpajer”, altså side op og side ned bare med tærter med crunch. Jeg fandt en med mango og pær, som jeg lavede om til størrelse XS og med hindbær i stedet for pær. Opskriften jeg deler med jer, den er dog til et almindeligt tærtefad.

Dej:
125 g smør
1 dl sukker
1,5 dl mel
1,5 dl havregryn

Fyld:
3 dl hindbær
1 mangofrugt
1 spsk. sukker

Starte med at blande sammen dejen. Hæld halvdelen af den i din form, og bage den i ovnen i 6-7 minutter ved 200 grader. Da din kage er i ovnen nu kan du skære din frugt ud.

Hæld din frugt ovenpå dejen sammen med sukker, og læg resten af dine “smuler” (altså, din dej) på frugten. Bage i cirka 20 minutter ved 200 grader.

Måske er det her også noget for dig?

 • Visa
  20. september 2012 at 18:51

  Det ser godt ud! Jeg ved ikke om du ved det, men på dansk kaldes det en smuldredej 😉
  Jeg har en opskrift med æble/kanel i smuldredej – mmm!!!

  • Linn
   20. september 2012 at 19:11

   Ahh, så har jeg også lært noget nyt i aften. Super, tak! 🙂