Kager med chokolade

Opskrift: Safrankage med hvid chokolade

Jeg elsker safran. Fordi alt bliver magisk gult, og fordi alt med safran smager virkelig lækkert. I Sverige bager vi ‘lussekatter’ i december, som selvfølgelig smager af safran. Men det lækre behøver jo ikke stoppe der. Jeg smider gerne safran i alt muligt andet også – det seneste i rækkefølgen er den her chokoladekage. Den er virkelig lækker i både smag og farve!

Opskrift
100 g smør
100 g hvid chokolade
0,5 g safran
2 æg
2 dl sukker
2 dl mel

Smelt smøret. Rør safran og hvid chokolade i. Smelter chokoladen ikke, kan du varme det yderligere. Pisk æg og sukker. Rør smørblandingen i og pisk mel ned i dejen. Smør en kageform og hæld i dejen. Bag i midten af ovnen ved 175 grader i 20 minutter.

PS. Skal du til Sverige i jul, kan du købe safran der. Det koster mindre end i Danmark, hvor det tit er meget dyrt. Og hvis du har safran-forskrækket gæster på besøg, skal du absolut ikke servere den her kage. Man er simpelthen nødt til at lide safran, for at kunne lide den. Ellers er den et ‘no go’…

Foto: Linn Katarina Grubbström / Frk. Kræsen
Opskrift: ICA

Måske er det her også noget for dig?

 • Mona
  2. maj 2019 at 7:13

  Hvordan vejer du et halvt gram safran af? Min vægt er ikke så fintfølende. Hvad svarer det til i en måleske?

  • Linn
   2. maj 2019 at 9:13

   Jeg køber tit safran i Sverige, og der er der 0,5 gram i en pose. Da jeg har købt det i Danmark, har det været 1 gram, og så har jeg brugt halvdelen. 0,5 gram er nok cirka 0,25 tsk. – altså virkelig lidt.

 • Maria
  11. december 2014 at 21:29

  Ihh altså som du kan trylle i et køkken. den ser lækker ud og elsker smagen af safran 🙂
  Jeg har julet lidt på min blog, du er velkommen forbi et smut.
  Aften hilsner fra Maria

  • Linn
   11. december 2014 at 22:07

   Jeg ved nu ikke, hvor meget jeg kan trylle 🙂 Den her opskrift er vist så nem, at de fleste kan være med – også jeg!