Kager

Opskrift: Pink regnbuekage med syltetøj og flødeskum

Opskrift: Pink regnbue-lagkage | Frk. KræsenOpskrift: Pink regnbue-lagkage | Frk. Kræsen

Det er noget helt specielt med at bruge ekstra farver i køkkenet da man bager. Alle kender vel de klassiske regnbue-kagerne i rødt og grønt og blå og gul og jeg ved ikke hvad for farver. Jeg har altid haft lyst at bage en, og da jeg så den her flotte kage på Call Me Cupcakes blog var jeg ikke længere i tvivl. Jeg skulle bage en pink regnbuekage!

Jeg brugte opskriften fra Call Me Cupcake som base, og lavede så lidt om i den så at den passede mig (og det jeg havde i køleskabet lidt bedre).

Hvor meget dej du skal bage afhænger selvfølgelig af hvor stor en kage du vil bage. Min kageform er 12 cm i diameter, og af den her omgang dej kunne jeg få ud seks lager.

Du har brug for:
110 g smør
4,8 dl sukker
8,4 dl mel
3 tsk bagepulver
3,6 dl rigtigt koldt vand
1 tsk vaniljesukker
3 æggehvider, hårdt piskede
pastafarve i den farve du vil at kagen skal være

Start med at bland smør og sukker ordentlig. Sigt siden ned mel, bagepulver og vaniljesukker. Rør ned vand, pisk dine æggehvider og rør ned dem. Jeg tog lidt af melblandingen, lidt vand og lidt æg om og om igen.

Jeg bagte kagen i omkring 20 minutter ved 200 grader, men hvor meget den har brug for afhænger selvfølgelig af hvor stor den er. Min kage er i fire lager, så jeg hælde op lige præcis 200 g dej i fire forskellige skåle. Den første skål tilsatte jeg ikke nogen pastafarve i. I den anden skål brugte jeg pastafarven fra toppen af en tandstikke. I skål nummer tre brugte jeg farven fra toppen på to tandstikker og i den sidste skålen brugte jeg farven fra toppen af tre tandstikker. Så der skal ikke så meget til.

Da mine kager ikke længere var så varme, skar jeg toppen af dem, så at de blev helt flade. Toppen gemte jeg, og brugte til cake pops senere.

Opskrift: Pink regnbue-lagkage | Frk. KræsenOpskrift: Pink regnbue-lagkage | Frk. Kræsen

Man kan selvfølgelig fylde sin kage med lige præcis hvad man vil, men jeg brugte hindbærsyltetøj, mango og flødeskum. Jeg brugte en halv mango, som jeg hakkede og kørte i blenderen, så det blev til puré.

Opskrift: Pink regnbue-lagkage | Frk. Kræsen

Mellem de første lager brugte jeg hindbærsyltetøj og flødeskum, i næste omgang brugte jeg mango og flødeskum og i den sidste omgang brugte jeg det hele. Og meget af det hele skal det være! Jeg mener, the more the better – er det ikke sådan man plejer at sige? Er også helt sikker på att kagecreme i mellem de forskellige lage kunne være et hit.

Rundt omkring min kage kom jeg flødeskum. Der findes jo masser af lækre toppings man kan bruge, men nogen gang synes jeg altså at en klassisk kage med flødeskum er lige præcis det jeg har lyst til. Velbekomme!

Opskrift: Pink regnbue-lagkage | Frk. KræsenOpskrift: Pink regnbue-lagkage | Frk. Kræsen

Indlægget er sponsoreret og præsenteres i samarbejde med Den Gamle Fabrik.

Måske er det her også noget for dig?

 • Henriette Nilsson
  9. juni 2016 at 18:31

  Hvordan gør du det med at farverne nuancere sig i tre forskellige toninger? ?? står og skal bage kagen lørdag til min søns fødselsdag (dog i drengegaver) ?☺️

  • Linn
   9. juni 2016 at 20:09

   Jeg har bagt tre forskellige bunde/kager. Jeg lavede en stor omgang dej. Så kom jeg den i tre forskellige skåle og farvede dem, så de fik forskellige nuancer. Jeg håber, det giver mening? 🙂

 • Rebelsig
  19. februar 2013 at 11:37

  Skønt!

  • Linn
   19. februar 2013 at 16:02

   Tak 🙂

 • Anna-Nathalie
  19. februar 2013 at 11:20

  Årrh hvor er den sød og fin 😀

  • Linn
   19. februar 2013 at 16:02

   Tak! 🙂

 • Janne Clausen
  19. februar 2013 at 9:26

  Ihh, hvor er den fin 🙂

  • Linn
   19. februar 2013 at 16:01

   Tak. Jeg blev også helt imponeret over at jeg kunne finde ud af at få den så flot i farverne 🙂