Oplevelser

På tur til 23 grader, kakaoplanter og uidentifierbare citrusfrugter i Lund

Botanisk have i Lund | Frk. Kræsen Botanisk have i Lund | Frk. Kræsen Botanisk have i Lund | Frk. Kræsen Botanisk have i Lund | Frk. Kræsen Botanisk have i Lund | Frk. Kræsen Botanisk have i Lund | Frk. KræsenBotanisk have i Lund | Frk. KræsenBotanisk have i Lund | Frk. Kræsen

I går var min mor og jeg på tur i Botanisk Have i Lund. På morgenen da vi stod op i går var hele deres have udenfor huset dækket af frost, og da jeg gik udenfor døren tænkte jeg “nej, ikke allerede”. Jeg er lidt allergisk for vinteren, tror jeg.

Derfor blev drivhuset i Botanisk Have første stop på vores tur i Lund senere på dagen. Der slog den fugtige varme luft mod os da vi kom ind med tyk jakke, hue og vanter og både min mors briller og min kamera blev umulige at se gennem. Termometeren viste 23 grader og jeg tænkte, at her bliver jeg indtil det bliver sommer, eller i hvert fald forår.

Da den første begejstring over varmen lagt sig, gik vi en lang tur rundt og kiggede. Jeg fandt appelsiner, grønne citrusfrugter vi ikke kunne identifiere, “kryddpeppar” og en stor kakao plante. Hvert år er jeg faschineret når bær, grøntsager og frugt vokser – tænk at det kan lade sig gøre! Jeg havde samme følelse nu. Tænk, det virker!

Da vi tog videre var jeg
a) varm og lykkelig
b) lækkersulten på chokolade

Er du også lækkersulten efter chokolade, har jeg nogle opskrifter. Jeg kan fx. anbefale de her brownies, rocky road med mørk chokolade, eller en god pannacotta med chokolade, hvis det skal være lidt ekstra festligt.

God søndag!

PS. Vil du have flere anbefalinger til Lund, skal du tjekke min guide til Skåne ud.

Måske er det her også noget for dig?

 • Anna
  21. oktober 2013 at 12:52

  Kryddpeppar=allehånde
  Det har jag antecknat i en av mina danska kokböcker. Svårt med de där orden som inte ens påminner om varandra…

  Härligt med tropisk värme och chokladrecept!

  • Linn
   24. oktober 2013 at 9:14

   Åhå. Bra att veta, jag hade ingen aning. Där är verkligen några saker som alltid förvirrar, i det där svensk-danska… 🙂