Podcast

Podcast: Om vin

Podcast om vin | Frk. Kræsen Podcast om vin | Frk. Kræsen Podcast om vin | Frk. Kræsen

I slutningen af august, da solen stadigvæk stod højt på himlen og turisterne gik rundt i shorts i Nyhavn, tog jeg på besøg på restaurant Zeleste. Jeg skulle mødes med køkkenet på restauranten, og da jeg kom blev Prins Henriks hvide Altesse 2011 hældt op i glasset.

Restaurantchefen, køkkenchefen og den arrangements-ansvarlig skulle smage på vinen, for at finde ud af hvilken mad de skulle matche den op med, til et vinarrangement de skulle holde med Malene Smidt Hertz i slutningen af september.

Der gurgledes, spyttedes og blev diskuteret mad. Jeg havde min båndoptagere på “record” hele vejen i gennem og indspillede deres samtale.

Podcast om vin | Frk. Kræsen Podcast om vin | Frk. Kræsen Podcast om vin | Frk. Kræsen

En måned senere var der tid til vinarrangement på Zeleste, og jeg tog både båndoptagere og M med. Tema for aftenen var danske vinmagere, og vinen fra Prins Henrik var kun en af mange vine som vi smagte på under tiden som Malene Smidt Hertz fortalte om hvad vi drak.

Køkkenet havde valgt at matche vinen vi smagt på i august op med pighvar i krondildlage, løjrom og aspargeskartoffel, og yderligere en ret med taskekrabbe, estragon, græskar og drue-vinaigrette. Da vi cyklede hjem var jeg mæt på lækker mad, godt vin og spændende historier om danske vinmagere rundt omkring i verden.

RADIO!
De to besøg resulterede i et indslag til det seneste afsnit af mit radioprogram Frk. Kræsen, som denne gang handler om vin og mad. Du kan lytte til det på den2radio.dk. Det indeholder et indslag fra Zeleste, et interview med mad- og vinjournalist Rasmus Holmgård og et interview med appen Vivinos ejer Theis Søndergaard.

Måske er det her også noget for dig?