Oplevelser

En workshop i madfotografi, nogle fif og mange gode billeder.

madfoto1 madfoto2 madfoto3 madfoto4

I aftes har den workshop i madfotografi som jeg arrangeret sammen med fotograf Line Falck og kogebogforfattare Marie Schmidt været. I kan tro, jeg havde glædet mig! Både til at møde alle de søde mennesker som skrevet at de skulle komme, men også for at få høre hvad Line og Marie havde at fortælle. Og de var virkelig gode!

Der er flere, primært i Jylland, som spurgt om jeg ikke kan dele med mig af hvad der skete i løbet af aftenen, og selvfølgelig kan jeg det. Marie og Line viste hvordan de satte en ret sammen, hvordan de stylede den for kameraet og hvordan de legede med lyset da de tog billedet. De tog det lige oppe fra, og fortalte hvordan den lilla dug blandt andet passede sammen med farven på fignerne.

Det er svært at sammenfatte alle de fine ting Line fortalte, men her kommer fem af de ting jeg synes var rigtigt gode:
1. Tænk i farver. Findes det en farve i retten som du kan ha med på en dug? Eller skal tallerken og baggrunden ha den samme farve? Var bevidst i dine valg.
2. Er du usikker på om du skal tage et billede helt oppefra eller helt fra siden, så prøve at tage et i 45 graders vinkel. Det er ofte en effektiv vinkel at bruge. HER kan du se et eksempel fra Line.
3. Det er meget effektivt at bruge tapet som baggrund i et billede. Det er desuden ret billigt at få fat på.
4. Suppe bliver pænere hvis den er kold.
5. Blande aldrig forskellige typer af lys. Bruge ikke dagslys fra den ene side, og en gul lampe fra den anden side. Vælg kun dagslys.

En af de mest inspirerende ting synes jeg faktisk var “bare” at kigge på Line’s billeder, og høre hende fortælle om hvordan hun tænkt når hun taget dem. Det tror jeg altså at man kan få meget god inspiration fra, selvom man ikke var med på aftenen. Du finder hendes blog HER, hvor hendes billeder også er. Nogle af billederne hun taget sammen med Marie finder du HER.

Måske er det her også noget for dig?

 • Ann-Christine
  27. august 2012 at 8:56

  hej Linn,
  Det lyder som et spændende arrangement og jeg ville da gerne have været med hvis jeg lige var i Kbh den dag, der er lidt langt nu efter vi er flyttet. Måske en anden god gang, så kunne jeg da arrangere en tur til byen 😉
  Kærlig hilsen
  Ann-Christine

 • minmandsitalienskekoekken
  22. august 2012 at 17:39

  Hej Linn
  Tak igen for arrangementet, det var meget inspirerende at se alle de fine billeder og høre tankerne bag. Nøøj, hvor ville jeg gerne have så mange forskellige tallerkener og så store vinduer herhjemme 😉
  Hilsner Marie

  • Linn
   23. august 2012 at 10:23

   Selv tak for at du kom. Og ja! Jeg gad også ha de der tallerkener der hjemme. Hold op, det var flot!

 • Linda
  22. august 2012 at 13:03

  eeeeiijjj… hvor ville jeg gerne have været med der… Det ser både tophyggeligt og inspirerende ud : )… Er der ikke en "jyde-liste" man kan komme på, hvis nu I skulle finde på at arrangere noget lign. herovre? (I den sydlige del af Jylland ; ))
  Tak i hvert fald for de fine fifs i indlægget, så er det bare med at komme igang med at lege med maden og kameraet : )

  • Linn
   22. august 2012 at 17:08

   Haha, jeg lover at give lyd hvis der kommer en "jyde"-liste" lige pludseligt 🙂

 • Axelina
  22. august 2012 at 10:46

  Grattis Linn, till en lyckad kväll! Jag glädjer mig till att höra mer om den!

  • Linn
   22. august 2012 at 17:07

   Tack, söta du!

 • herihytten
  22. august 2012 at 10:31

  Det ser spændende ud 🙂

  • Linn
   22. august 2012 at 17:07

   Det var også rigtigt spændende 🙂

 • KunstnerKram
  22. august 2012 at 4:51

  Jeg ville så gerne have været med..og bliver misundelig over når jeg nu ser indlægget. Kommer I til Fyn? For så er jeg på – for Real…

  Det er gode fif. Mit største problem er at jeg jo tit er meget sulten når jeg skal tage billeder af maden og så bliver de ikke så gode som jeg vil have dem. Hvis har mere til næste dag så tager jeg billederne der, men det er jo ikke altid jeg har det…

  VH Hanne

  • Linn
   22. august 2012 at 17:07

   Hahaha… Det er da også et meget sødt problem du har der, med at du er for sulten til at tage gode billeder! Mit problem er tit at maden bliver for kold.

   Hvis vi tager til Fyn lover jeg at give lyd. Dejligt at du synes det lyder spændende.

  • KunstnerKram
   23. august 2012 at 18:22

   De bedste billeder jeg har taget er faktisk dem hvor jeg ikke er sulten, som f.eks til aftensmad, Hvis jeg bager i løbet af eftermiddagen og tager billeder der. Det er et godt tidspunkt.
   Hvis den bliver kold har popper vi den lige in the microwave. Fyyy Hanne. Alle bruger den – ingen siger noget.

   Jamen jeg er fotonørd, elsker at tage billeder og vil altid gerne lære mere.

   Jeg vil gerne vide hvis I kommer til Fyn. Så skal det jo selvfølgelig være Odense…