Oplevelser

På krydderurter-tur!

Forrige weekend tog jeg på tur til et sødt lille havecenter med min mor. Det hedder Klinta og ligger midt i Skåne. Min mor skulle finde krydderurter til sin have, og fordi hun ved at jeg er plante-pigen med stort P ventede hun med at tage på den udflygten til en dag jeg var hjemme. Klinta er det fineste lille havecenter man kan tænke sig – og har været et udflygtsmål for os siden jeg var rigtigt lille. Da, for 15 eller 20 år siden kunne man mest købe økologiske grønsager, men nu kan man både købe planter på foråret og grønsager på sommeren.

Jeg synes at der er noget meget dejligt med at købe sine planter og krydderurter på et sted hvor man ved at alt er økologisk, hvor man ved hvem der dyrker planterne og man ved at alt er i orden. Lige meget hvis man køber friske bær, grønsager, en basilikumplante eller blomster.

Lige den her gang prøvede jeg at overbevise min mor om at det var jordbærplanter vi skulle ha. Jeg mener – ser de ikke fine ud? Min mor var helt enig i at planterne så meget fine ud, men til gengæld ikke enige i at det var jordbær vi skulle gå efter. Efter en kompromi købte vi to små “smultron”-planter. Det er en meget lille jordbærplante. I Sverige ville alle sige at jordbær og smultron er to helt forskellige ting, men i min danske ordbog oversættes smultron til jordbær. Men jeg lover at tage et billede da der er kommet nogle bærer, så at I kan se forskellen.

Totalt kom vi hjem med to typer af persillie, to “smultron”, en citrontimjan og en oregano-plante. Min mor havde også tænkt købe basilikum, men kvinden der ejer havecentret fortalte os at basilikum ikke må plantes i den samme potte eller for tæt på andre krydderurter ude i haven. Da kan de nemlig ikke blive specielt store og gode. Så det droppede vi.

Et par dage senere, da det igen var solsken på himelen, tog vi ud i haven for at plante. Men hvordan det blev, kan vi kigge på en anden dag. Nu vil jeg i stedet ønske god torsdag. I må hygge jer!

Måske er det her også noget for dig?

 • Marian N. Larsen
  25. maj 2012 at 19:38

  Det lyder jo fantastisk med sådan en mor-datter krydderurtetur!

  • Linn
   26. maj 2012 at 18:36

   Det var også rigtigt rigtigt hyggeligt 🙂

 • Sverigestossen
  25. maj 2012 at 8:51

  Ja smultron kan oversättes til skovjordbär. Og de smager fantastisk.

  • Linn
   26. maj 2012 at 18:36

   Godt at vide – så kan jeg bruge det fra nu af. Tak!

 • monsterscircus
  24. maj 2012 at 13:38

  Ej, hvor hyggeligt, ser super plante godt ud! Har du hørt om de der jordbær som smager af ananas, hvor selve bærret er hvidt og kernene udenpå røde? Ha en super dag!

  • Linn
   25. maj 2012 at 6:55

   Jeg tror godt jeg ved vad for noget bær du mener. Til gengæld har jeg ikke smagt det. Men det må jeg prøve en gang!

 • Julie J.
  24. maj 2012 at 11:00

  Jeg tænker lidt, at smultron måske er skovjordbær? .. Bare et gæt 🙂

  • Linn
   25. maj 2012 at 6:54

   Godt bud. Jeg undersøger det!

 • Anne Hagelskjær
  24. maj 2012 at 7:56

  Dejlige billeder af ham den lille gut, der udforsker plantebedet! 🙂

  • Linn
   25. maj 2012 at 6:54

   Ja, han var virkelig charmerende! 🙂