Måltider/ Vegetarisk

Opskrift: Vegetarisk bolognese

Opskrift: Vegetarisk bolognese | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Den her vegetariske spaghetti bolognese smager fremragende. Men i stedet for at bruge hele teksten til at overbevise dig om det, har jeg lyst til at skrive om noget helt andet. Mere præcist har jeg lyst til at skrive om skålen, der gemmer sig under spaghettien og bolognesen.

Kigger du lidt hurtigt, tænker du måske ikke så meget over den. Men jeg har faktisk lavet skålen selv og er ualmindeligt stolt. Tænk at spise sin aftensmad fra en skål, som man selv har lavet. Det kan altså noget helt specielt.

Ser du med på Instagram, ved du måske allerede, at jeg begyndte til keramik i efteråret. Det er selvfølgelig der, jeg har tryllet skålen frem. Det har været den sjoveste process, selvom alt er taget længere tid og blevet en hel del anderledes, end jeg egentlig troede, da jeg gik i gang.

Det første jeg lavede i efteråret var en blå kaffekop. Det tog over en måned.
Først brugte jeg en hel gang på at forme min kaffekop.
Så brugte jeg en gang på at måle små sorte prikker på den (da troede jeg, den skulle være hvid med sorte prikker).
Efter det måtte koppen komme til forglødning.
Gangen efter blev jeg forelsket i en blå glasur og glemte alt om min hvide kaffekop med prikker.
Næste gang glaserede jeg den blå, og en uge senere fiskede min keramiklærer den op fra ovnen og gav den til mig.
Fem uger efter at jeg gik i gang, kunne jeg endelig drikke kaffe i den.

Processen med den her skål, som fluks er blevet til min nye yndlingsskål, så også sådan ud. Men siden den endelig blev færdig og kom med hjem, har jeg spist alt muligt fra den. Salat. Romkugler. Og vegetarisk spaghetti bolognese. Det hele smager godt (og ser pænt ud). Haps, haps og haps!

3 fif til vegetarisk bolognese
✔ Du behøver ikke være bange for at ikke blive mæt af den vegetariske bolognese. Linserne indeholder meget protein, så du bliver godt mæt.
✔ Jo længere tid din ret simrer, jo mere smag får den. Så husk at have god tålmodighed.
✔ Har du ikke røget paprika i køkkenskabet? Du kan skifte det ud med almindelig paprika, men det giver en lidt anden smag. Røget paprika er godt, fordi det giver en røget smag, som smager godt, når man springer kødet i bolognesen over.

Opskrift: Vegetarisk bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Vegetarisk bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Vegetarisk bolognese | Frk. Kræsen Opskrift: Vegetarisk bolognese | Frk. Kræsen

Vegetarisk bolognese

Serves: 4 personer
Cooking Time: 1 time

Ingredients

 • 1 fed hvidløg
 • 1 løg
 • 5 kviste timian
 • 5 spsk. olie
 • 1 tsk. røget paprika
 • 1 tsk. karry
 • 1 aubergine
 • 1 peberfrugt
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 75 g soltørrede tomater
 • 2 dl rødvin
 • 1 dåse linser
 • 1 spsk. salt
 • 0,5 tsk. peber

Instructions

1

Hak hvidløg, løg og timian fint.

2

Varm 2 spsk. olie på panden. Tilsæt røget paprika og karry. Svits hvidløg, løg og timian i 1 minut.

3

Skær aubergine og peberfrugt i små tern.

4

Kom 3 spsk. olie, aubergine og peberfrugt i panden. Svits grøntsagerne ved god varme i 5 minutter.

5

Blend de hakkede og soltørrede tomater. Kom tomaterne og rødvin i gryden. Lad simre under låg i 30 minutter.

6

Skyl linserne i en sigte, og vend i gryden.

7

Smag til med salt og peber.

8

Server med spaghetti. Top gerne med basilikum og parmesanost.

PS.
Foretrækker du en helt almindelig pasta med kødsovs? Bare rolig, sådan en opskrift har jeg selvfølgelig også. Her finder du min klassiske opskrift på spaghetti bolognese.

Måske er det her også noget for dig?

 • Rikke
  19. april 2019 at 22:55

  Hej,
  Tak for en fed opskrift:)
  Er det grønne linser du har brugt?

  • Linn
   23. april 2019 at 9:22

   Velbekomme 🙂 Ja, lige præcis den her gang brugte jeg grønne. Men det varierer lidt fra gang til gang – jeg tager tit bare dem, jeg har hjemme i skabet.

 • Jenny
  5. februar 2019 at 17:52

  Det er så sejt med sin egen skål – og kop

  • Linn
   6. februar 2019 at 9:18

   Jeg er simpelthen SÅ glad for begge dele 🙂

 • Joan
  30. januar 2019 at 22:43

  Hey 🙂 Kan bolognesen fryses?

  • Linn
   1. februar 2019 at 12:32

   Jeg må indrømme, at jeg ikke selv har prøvet det. Men det ville jeg bestemt tro, at den kan. Jeg ville i hvert fald turde at gøre det, hvis der var rester.