Måltider

Opskrift: Stegt flæsk med persillesovs

Opskrift: Stegt flæsk med persillesovs | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Da danskerne stemte for nogle år siden, blev stegt flæsk med persillesovs kåret til Danmarks nationalret. Det fortæller jeg hvert semester mine amerikanske udvekslingsstuderende, som jeg underviser i dansk madlavning.

Det er en god historie. De studerende synes, det er sjovt, at Danmark har haft en “food minister”. De synes også, at stegt flæsk med persillessovs er en ret uventet vindere. Hvis de skulle stemme, ville Danmarks nationalret være smørrebrød. Og så spørger de, hvis vi virkelig spiser stegt flæsk så tit, at det fortjener at vinde?

Hver gang de stiller det spørgsmål, forklarer jeg dem, at vi overhoved ikke spiser stegt flæsk specielt tit i Danmark. At sidste gang jeg selv spiste det var ved folketingsvalget i 2015. Og så siger jeg, at hvis de går ud og spørger en dansker på gaden, er sandsynligheden at hen ville sige 2015 også ret høj.

Det er på det her tidspunkt i snakken, som jeg er nødt til at introducere dem til valgflæsk. Ellers giver det jo ikke nogen mening, at jeg siger, det er mange i Danmark, der ikke har spist stegt flæsk siden sommeren 2015. De er nødt til at få forklaret, hvorfor “election pork” ikke bare er nogle ekstra generøse valgløfter af politikerne inden valget, men at det også er menuen på valgdagen mange steder. Og så giver det hele forhåbentlig bedre mening.

Det virker til at gå lidt tid endnu, inden det igen er tid til valgflæsk i Danmark. Men når det sker, ligger den her opskrift klar, så alle der vil, kan spise med.

3 fif til stegt flæsk med persillesovs
✔ Jeg tilbereder min flæsk på en bageplade med et bagepapir i ovnen. På den måde sviner det ikke så meget i køkkenet og er nemmere at holde styr på. Nogle vælger at lægge flæsket på en rist i ovnen og sætte en bageplade med bagepapir under, der samler fedtet op. Den fremgangsmåde kan du også bruge.
✔ Basen til persillesovs er en sovs med smør, mel og mælk. Bliver sovsen lidt for tynd, kan du lade den simre lidt tid, så bliver den tykkere. Vælg selv, hvis du vil smage den til med sort eller hvid peber.
✔ Server gerne retten med kogte kartofler og en grøn salat.

Opskrift: Stegt flæsk med persillesovs | Frk. Kræsen Opskrift: Stegt flæsk med persillesovs | Frk. Kræsen Opskrift: Stegt flæsk med persillesovs | Frk. Kræsen Opskrift: Stegt flæsk med persillesovs | Frk. Kræsen

Stegt flæsk med persillesovs

Serves: 4 personer
Cooking Time: 45 minutter

Ingredients

  • 800 g flæsk i skiver
  • 25 g smør
  • 2,5 spsk. mel
  • 4 dl mælk
  • 1 nip salt
  • 1 nip peber
  • 1 bundt persille

Instructions

1

Læg skiverne med flæsk på et bagepapir på en bageplade i ovnen.

2

Bag i cirka 40 minutter ved 200 grader. Tag gerne ud bagepladen to gange og hæld fedtet væk.

3

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mel. Pisk sammen.

4

Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk videre, til al mælk er tilsat og sovsen begynder at blive tyk.

5

Smag til med salt og peber.

6

Hak persille, og vend i sovsen.

Gode salater at servere til stegt flæsk:
Råkostsalat med gulerødder og rødkål
Rødkålsalat med pomelo og grapefrugt
Hvidkålsalat med pære

Måske er det her også noget for dig?